Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Генпрокуратура та СБУ проводять слідчі дії зі звільненими з полону терористів ОРДЛО

Цим людям довелося пережити справжній жах...

Фото: Українська правда

Генпрокуратура та СБУ проводять слідчі дії зі звільненими з полону терористів ОРДЛО

Слідчі дії планується провести з усіма 76 звільненими з полону особами у якомога стислі строки без шкоди процесу їх фізичного та емоційного відновлення

Офіс генерального прокурора спільно з СБУ проводить слідчі дії з особами, звільненими 29 грудня 2019 року з полону на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на ОГП.

«Наразі допити потерпілих проводяться за місцем проходження реабілітації та лікування. Слідчі дії планується провести з усіма 76 звільненими з полону особами у якомога стислі строки без шкоди процесу їх фізичного та емоційного відновлення».

За результатами допитів вже задокументовано чергові докази грубого порушення представниками терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР» норм міжнародного гуманітарного права.

Повідомляється, що за результатами допитів вже задокументовано чергові докази грубого порушення представниками терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР» норм міжнародного гуманітарного права.

Зокрема, звільнені з полону свідчать про катування, застосування фізичного насильства, нелюдське поводження з полоненими, що є ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни).

Наголошується, що процесуальні дії зі звільненими особами проводяться з метою встановлення всіх обставин перебування їх у полоні, а також установлення осіб, що вчиняли стосовно них злочини, для подальшого притягнення винних до відповідальності як на національному рівні, так і міжнародними судовими інстанціями.

Офіс генерального прокурора пропонує також усім, кому відомо про факти порушення норм міжнародного гуманітарного права, а також прав і свобод громадян України на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, надсилати таку інформацію шляхом заповнення електронної форми звернення.

Telegram Channel