Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Пішов із життя волинський боєць АТО

Волинь-нова

Пішов із життя волинський боєць АТО

Учасник АТО Тарас Куницький служив у 51-й бригаді в першу хвилю мобілізації

13-го січня ввечері у селі Грибовиця Іваничівського району знайшли повішеним на подвір’ї будинку 27-річного колишнього атовця.

У коментарі БУГу т.в.о. начальника Іваничівського відділення поліції підполковник В’ячеслав Мартинюк розповів, що чоловіка виявили рідні повішеним на дереві. Попередня версія слідства – самогубство.

Обставини трагедії з’ясовуються. Тіло скеровано на експертизу. Відкрито кримінальне провадження за статтею 115 ККУ.

Знайомі родини розповіли, що пішов з життя Тарас Куницький, який є учасником АТО, військовим колишньої 51-ої бригади.

Перший раз чоловік потрапив на Схід у 2014-му році, в 2016-му році служив за контрактом.

Тарас був хорошою людиною – саме так відгукуються про нього люди. А на його руках не одне врятоване життя.

У 2018 році він разом зі своїм дядьком Ігорем Куницьким, колишнім пожежником, врятували від пожежі жінку в селі Грибовиця: неходячу пенсіонерку, після інсульту, яка ледь пересувалася з візочком.

Ще один героїчний вчинок залишиться в пам’ять про чоловіка. У 2019 році він став випадковим свідком аварії і зміг до приїзду «швидкої» зупинити кровотечу потерпілому: знання, здобуті на війні, врятували життя. Згодом прийшов провідати його в лікарню. Дідусь зі сльозами на очах дякував своєму рятівнику.

Після АТО наклали на себе руки більше 500 наших хлопців.

У соцмережах користувачі зазначають, що чоловік пішов із життя мовчки, нічого не написав, не пояснив. Дружина була вдома, коли побачила – було пізно… Два тижні тому Тарасу Куницькому виповнилося лише 27 років. І ось... Тарас вирішив, що йому назавжди буде стільки.  

Тетяна Некрасова констатує: «це все ця клята війна. Треба щоб з хлопцями працювали психологи, але це тільки треба, а насправді рідко таке буває. кожен вибирається із стану війни по своєму».  А Nina Sermus зауважує, що після АТО наклали на себе руки більше 500 наших хлопців. «Що діється? Негайно потрібно створити психологічний центр. Цю роботу повинна проводити громадцькість.Волонтери негайно повинні зайнятись цим питанням. Там братство, відчуття ,що робиш потрібне для своїх людей. А коли повертаються стають нікому не потрібними.Нерви як тятива і,як наслідок непорозуміння в сім«ї. Потрібно працювати психологам не тільки з ними,а й з дружинами». 

Леся Мартинюк зазначає, що «у Києві створено Міністерство ветеранів. Психологічна допомога потрібна була як то кажуть ще вчора. Вона має бути професійною і висококваліфікованою. Держава має фінансувати психологічну реабілітацію. А у нас заплановано скорочення госпіталів для інвалідів війни.....(не плутати з військовими госпіталями)». 

Попри дискусії, проблема залишається. Без батька залишилися двоє маленьких діток. Знайомі просять небайдужих матеріально допомогти родині. Реквізити картки Приватбанку: 4149 4971 0030 4403 Куницький Ігор (дядько померлого).

Співчуваємо рідним і близьким! 

Джерело: Буг
Telegram Channel