Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Ірина Фріз: «Міністри свідомо виписують собі по 200% премії за неефективну роботу»

Європейськими мають бути зарплати не тільки в урядовців, а й в усіх українців!

slotobzor.com

Ірина Фріз: «Міністри свідомо виписують собі по 200% премії за неефективну роботу»

Урядовці щомісяця свідомо затверджують собі по 200% премій. Це аморально для уряду, який за кілька місяців при владі суттєво наростив державний борг і створив «бюджетну дірку» на 50 мільярдів гривень

Про це сказала народній депутат фракції «Європейська Солідарність» Ірина Фріз в ефірі «Прямого».

Ірина Фріз.
Ірина Фріз.

 «Прем’єр-міністр – це людина, яка ніколи не жила на заробітну плату державного службовця. І він не розуміє в якій спосіб можна прожити на ту заробітну плату у виконавчій владі, яку отримували попередні роки в попередніх урядах. Саме тому вони затверджують постанову про оклади для заступників міністра, першого віце-прем’єр-міністра, віце-прем’єра і міністра у розмірі 84 тис. грн», – сказала Фріз.

Вона вважає, що подібні дії є неприпустимими.

Саме тому вони затверджують постанову про оклади для заступників міністра, першого віце-прем’єр-міністра, віце-прем’єра і міністра у розмірі 84 тис. грн

«Але це ще не все. Вони ще затверджують 200% премії щомісяця, яку вони будуть визначати. А можна визначати ефективність діяльності міністерства за підсумками хоча б року  і  200% премії за підсумками року тоді? В якій спосіб вони дають премії 168 тис. і виходять на середньомісячну заробітну плату міністра у 285 тис. 600 грн. Це аморально, неетично, це не може бути нормальним в державі, яка має такий державний борг завдяки діяльності цього Кабміну», –  наголосила депутат.

Парламентар зазначила, що абсолютно незрозуміло за які досягнення уряд отримав премії, враховуючи той факт, що рік держава закрила зі значним дефіцитом бюджету.

«Вперше в нас перевищено позначку державного дефіциту, який було закладено в законі про державний бюджет. Докерувалися, молодці. Але заробітну плату встигли собі підвищити. Вони роблять все це свідомо, це не блюзнірство, це просто нерозуміння, чому вони, живучи на гранти раніше, в іншому своєму житті, коли вони робили виключно акції з маркерами того, яким чином будується стратегія, а поняття зеленого не мають, в якій спосіб працює реальне державне управління», – додала парламентар.

 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel