Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Учні Дубівської школи зібрали 16,5 кілограма батарейок (Фото)

ОНЗ «Дубівська ЗОШ І-ІІІ ст.»

Ми за чисте довкілля

Учні Дубівської школи зібрали 16,5 кілограма батарейок (Фото)

Ідея сортування сміття серед лідерів учнівського врядування Дубівської ЗОШ виникла ще влітку 2018 року

 

 На старті цього екопроекту вирішили в приміщенні школи встановити ємності для роздільного способу сортування сміття. За зароблені від реалізації власної бізнес-ідеї кошти придбали екосмітники для збору паперу, ПЕТ-пляшок та ємність для відпрацьованих батарейок.

Це хоч невеликий, але важливий крок у збереження довкілля не тільки нашої громади, але і всієї планети.

Знаючи про шкідливий вплив батарейок на довкілля, вже за півтора року учні назбирали їх аж 16,5 кг.
«Але основною проблемою стало те, що з ними робити далі, адже в Україні заводів по переробці батарейок немає. І де гарантія, що з пунктів збору вони потраплять не на смітники, а на переробку? Адже, вона чимало коштує. В грудні ми дізналися, що громадська організація «Батарейки, здавайтеся» надихнула імпортерів профінансувати переробку батарейок, яка відбуватиметься на заводі GreenWEEE в Румунії. Це вперше, коли зібрані в торговельних мережах України батарейки потраплять на реальну переробку.

 

 Збір батарейок в торговельному центрі Епіцентр відбувається в рамках кампанії «Звірята гарантують переробку». Учні нашої школи Литвин Софія та Карпук Назар разом з сільським головою Троцюком Романом відвезли зібрані батарейки в торговельний центр і отримали підтвердження того, що вони дійсно будуть відправлені на переробку. Це хоч невеликий, але важливий крок у збереження довкілля не тільки нашої громади, але і всієї планети», - йдеться у дописі навчального закладу у фейсбуці.

 

 

Джерело: ОНЗ «Дубівська ЗОШ І-ІІІ ст.»
Telegram Channel