Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Як сприймуть слова Бацьки Лукашенка у Нововолинську і Городку: «У нас якісь «Краношпани» політику здійснюють і диктують...»?

«Якщо ти лагодиш табуретку, то імпортної табуретки в країні бути не повинно».

Фото atr.ua.

Як сприймуть слова Бацьки Лукашенка у Нововолинську і Городку: «У нас якісь «Краношпани» політику здійснюють і диктують...»?

Президент Білорусі під час робочої поїздки на завод газетного паперу в Шклові торкнувся теми імпортозаміщення і розповів про причини конфлікту з Росією у сфері постачань енергоресурсів: «Нас раком поставили по вуглеводнях»

Як відомо, Мінськ і Москва не змогли домовитися про постачання сировини в новому році, що спричинило припинення білоруського експорту нафтопродуктів. Цієї теми президент Білорусі Олександр Лукашенко торкнувся під час робочої поїздки на завод газетного паперу в Шклові.

Відповідне відео розмістили білоруські ЗМІ, повідомляє lb.ua.

«Нас раком поставили по вуглеводнях і ніхто на це не звернув уваги. Плюють на всі союзи ... А ми тремтимо, боїмося свою країну захистити. Ви повинні займатися конкретною справою, у вас є сфера – нею і займайтеся. А якщо вам треба якась віддушина, – ви до мене прийдете і скажете. Досить дивитися по сторонах і бути пухнастими та білими – у нас є свої інтереси, своя держава і свій народ, і ми повинні їх захистити», – сказав Лукашенко.

«Нас раком поставили по вуглеводнях і ніхто на це не звернув уваги. Плюють на всі союзи ... А ми тремтимо, боїмося свою країну захистити».

«А то ми виробляємо продукти харчування – дівати нікуди. У нас ліс дівати нікуди (деревообробка своя) ... У нас якісь «Краношпани» політику здійснюють і диктують. Забудьте! Занадто «порядні» стали. За рахунок держави і народу... Якщо ти лагодиш табуретку, то імпортної табуретки в країні бути не повинно», – додав президент Білорусі.

Очевидно, під назвою «Краношпан» бацька Лукашенко мав на увазі міжнародну компанію «Кроноспан» – світового лідера у галузі виробництва високоякісних деревних плит і суміжної продукції. Ця компанія має понад 40 крупних заводів у 30 країнах світу: США, Великобританії, Китаї, Польщі, Білорусі, Туреччині, Болгарії, Люксембурзі, Хорватії, Чехії, Латвії, Україні та інших державах.

А у 2004 році компанія «Кроноспан» розпочала будівництво першого в Україні свого заводу з виробництва деревостружкових плит (ДСП) у місті Нововолинськ Волинської області, який зараз успішно працює і розвивається. 

Слідом за Нововолинськом новий деревопереробний завод будують і поблизу Рівного – у селі Городок Рівненського району.

Telegram Channel