Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
На Донбасі військова жінка-медик п'ять годин оперувала пораненого собаку

Пес Капрал потрапив до українських військових близько 5 років тому.

Скріншот з Youtube

На Донбасі військова жінка-медик п'ять годин оперувала пораненого собаку

Важко пораненого пітбультер`єра на прізвисько Капрал, який живе на позиціях одного з військових підрозділів на Донбасі, 5 годин оперувала військова жінка-медик Часів-Ярського військового шпиталю

Зараз пес одужує та може стати символом роти на шевронах, повідомляє Depo.Донбас з посиланням на«Вільне радіо»  

Пес Капрал потрапив до українських військових близько 5 років тому. З того часу він супроводжує бійців на бойові чергування та попереджає про небезпеку. 

Більше місяця тому собаку знайшли в чагарнику важко пораненим та скривавленим. Медик підрозділу надав йому першу допомогу, перев’язав та відправив чотирилапого в Торецьк. Але, за словами військових, ветеринари Торецька відмовились допомогти пораненому собаці. Тоді вирішили звернутися до військових медиків.

Медики підказали, що  в Часів-Ярському військовому шпиталі одна з військових лікарок — Марія Щанкина — в минулому висококваліфікований ветеринар, яка до війни на Донбасі працювала в Київському зоопарку. Вже 5-й рік Марія знаходиться в зоні ООС і невдовзі закінчує службу за контрактом.

«Пацани розповідали, щось вибухнуло, але не надали цьому уваги  — не подумали, що собака може підірватись. І він потім, бідолага, десь більше кілометру сам йшов. Він прийшов, впав, і реально його стан був тяжкий. У нього була страшна тахікардія, страшна задишка, слизові оболонки були ціанотичні — тобто він задихався, він вже майже конав»  — розповіла Марія.     

Марія Щанкина — в минулому висококваліфікований ветеринар, яка до війни на Донбасі працювала в Київському зоопарку.

«Під час надання допомоги Капралу у нього зупинилось дихання, йому проводили реанімаційні заходи. Я побачив, як медики рятують собаку, і зрозумів, що якщо не дай бог зі мною щось трапиться, ці люди мені не дадуть померти», — розповідає про той день боєць ЗСУ Віталій в коментарі Військовому телебаченню. 

Telegram Channel