Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Велика Британія перенесе заборону на продаж нових автомобілів з двигунами внутрішнього згорання з 2040 на 2035 рік

Отакої!

Фото: REUTERS

Велика Британія перенесе заборону на продаж нових автомобілів з двигунами внутрішнього згорання з 2040 на 2035 рік

Це також стосуватиметься гібридних автівок

Велика Британія планує перенести заборону на продаж нових автомобілів з двигунами внутрішнього згорання, а також гібридів з 2040 на 2035 рік. Процес вирішили пришвидшити після висновків експертів, які вважають, що в 2040-му буде надто пізно, якщо королівство хоче досягти своєї мети звести викиди вуглекислого газу майже до нуля до середини цього століття.

Процес вирішили пришвидшити після висновків експертів, які вважають, що в 2040-му буде надто пізно, якщо королівство хоче досягти своєї мети звести викиди вуглекислого газу майже до нуля до середини цього століття.

Як пише УНІАН з посиланням на BBC, прем'єр-міністр Борис Джонсон оголосив про нову політику щодо автомобілів в рамках запуску події, присвяченій кліматичному саміту ООН в листопаді. За словами британського прем’єра, 2020-й стане «роком кліматичної дії» заради планети. Саміт під назвою COP26 пройде в Глазго. Це щорічна подія, на якій лідери країн оцінюють прогрес у боротьбі зі змінами клімату. 

За словами Джонсона, заборона на продаж нових бензинових й дизельних автомобілів запрацює навіть раніше, ніж в 2035 році, якщо це буде можливо. Гібридні автомобілі теж тепер потрапили в категорію таких, які підпадають під заборону. Люди зможуть купити лише електричні й водневі автомобілі.

Telegram Channel