Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Луцьку під крики «Ганьба!» посеред ночі зносять Центральний ринок

Волинь-нова

У Луцьку під крики «Ганьба!» посеред ночі зносять Центральний ринок

4 лютого пізно ввечері представники департаменту муніципальної варти Луцької міської ради розпочали демонтаж Старого ринку

Підприємці масово їдуть на ринок, вони почали зводити імпровізовані барикади  просто на дорозі.

Про це у фейсбуці інформують активісти. За словами активістів, люди у балаклавах трощили майно підприємців. Як зазначають очевидці на місці події працює також поліція і медики. Користувачі обурюються, що влада вивела трактори посеред ночі. Підприємці масово їдуть на ринок, вони почали зводити імпровізовані барикади  просто на дорозі. У сутичках декілька людей отримали травми. Декого забрала «швидка».

«В ці хвилини, тітушки в балаклавах ріжуть паркан на Старому ринку та трощать чуже майно! Ми точно живемо в правовій країні? Щоб таке вночі робити? Якщо міськрада має право, то чого не в день і в балаклавах? Знайте лучани, завтра так в балаклаві можуть прийти до вас!« - пише луцький активіст Дмитро Климук в спільноті «Теревені про Луцьк» у фейсбуці. 

«Люди добрі вставайте! Вставайте та підтримайте тих нещасних підприємців які роками виживають! Невже це влада!? Ганьба ,які сірі миші, серед ночі почали нищити майно . Вставайте , вставайте народ ! Підприємці тримайтесь до останнього!», - пише у групі «Луцьк, то є Луцьк» Наталія Василівна. 

У сутичках декілька людей отримали травми. Декого забрала «швидка».

Нагадаємо, раніше влада дала термін підприємцям Старого ринку до 1 лютого забрати своє майно та попередила про силовий демонтаж ринку у разі їхньої відмови. 

У зв’язку з вилученням земельної ділянки на вул. Глушець, 1, що у м. Луцьку з постійного користування комунального підприємства «Луцькі ринки», відповідно до рішення від 29.01.2020 № 69/1, дія договорів оренди торгівельних місць, укладених з  підприємцями, які здійснють діяльність на вказаній земельній ділянці буде припинена 02.02.2020.

На виконання рішення Луцької міської ради влада звернулася до підприємців з проханням в добровільному порядку до 03.02.2020 демонтувати належні їм тимчасові споруди та інші конструкції. Бізнесменів попередилио, що у разі невиконання рішення міської ради в добровільному порядку, споруди та конструкції класифікуються як самочинно розміщені, а використання земельної ділянки під ці споруди класифікується як самовільне зайняття/захоплення землі, що тягне за собою притягнення винних осіб до адміністративної та кримінальної відповідальності. У такому випадку демонтаж буде проведений департаментом муніципальної варти Луцької міської ради з подальшим відшкодуванням витрат на демонтаж та зберігання майна за кошти осіб, що здійснили їх встановлення відповідно до Правил благоустрою міста Луцька.

Telegram Channel