Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Рожищі встановили соціальний контейнер для вживаного одягу

Контейнер виготовлений у Львові і коштує 15 тисяч гривень.

rozhrada.gov.ua

У Рожищі встановили соціальний контейнер для вживаного одягу

Його встановили біля автобусної зупинки, поблизу відділення «Укрпошти»

Соціальний контейнер стоїть в зоні відеоспостереження, аби убезпечити його від можливих проявів вандалізму, інформує Рожищенська міська рада.

Контейнер виготовлений у Львові і коштує 15 тисяч гривень. Охочі можуть покласти туди одяг для малозабезпечених.  Необхідними речами для потребуючих можуть бути: пара чистого взуття, одяг, ковдри, подушки, сумки, чиста постільна білизна чи текстиль. Речі мають бути гарно, компактно складені та запаковані в пакети чи поліетиленові мішки.

Контейнер для збору речей облаштований таким чином, що речі всередину вкинути легко, а от витягти їх зможуть тільки відповідальні за це особи, скориставшись спеціальним ключем.  

Контейнер для збору речей облаштований таким чином, що речі всередину вкинути легко, а от витягти їх зможуть тільки відповідальні за це особи, скориставшись спеціальним ключем. Потім речі будуть сортувати й роздавати тим, хто цього потребує.

З якою періодичністю забиратимуть речі з контейнера – поки не відомо, оскільки це залежить від швидкості наповнення. Партнером є громада греко-католиків на чолі з отцем Сергієм Василівим, який взявся відповідати за відсортовування та, безпосередньо, видачу речей людям.

За словами рожищенського міського голови В’ячеслав Поліщука, перший соціальний контейнер – експериментальний. Якщо він буде мати попит у рожищан та жителів району, то в місті їх встановлять ще декілька штук.

Telegram Channel