Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Вперше естафету Олімпійського вогню розпочне жінка

Грецька чемпіонка з Олімпійської стрільби Анна Коракакі була обрана для старту естафети Олімпійського вогню на Іграх у Токіо в 2020 році.

УНН

Вперше естафету Олімпійського вогню розпочне жінка

Грецька чемпіонка з Олімпійської стрільби Анна Коракакі стане першою жінкою в світі, яка розпочне естафету Олімпійського вогню

Про це повідомляє УНН із посиланням на Kyodo News.

«Грецька чемпіонка з Олімпійської стрільби Анна Коракакі була обрана для старту естафети Олімпійського вогню на Іграх у Токіо в 2020 році. Це вперше в історії Ігор жінка розпочне естафету Олімпійського вогню», - повідомили в ЗМІ.

Зазначається, що Олімпійський комітет Греції обрав Анну Коракакі для початку естафети Олімпійського вогню в четвер. Вона є чемпіонкою у стрільбі на 25 метрів в Іграх, що проходили в Ріо-де-Жанейро у 2016 році.

Вказано, що церемонія запалювання полум’я відбудеться 12 березня у місті Олімпія.

«Після того, як Коракакі пробіжить першу частину естафети, вона передасть факел Мізукі Ногучі, переможниці жіночого марафону на Олімпіаді 2004 року в Афінах. Ногучі стане першою японкою, що перенесе олімпійський вогонь у 2020 році», - йдеться у повідомленні.

Церемонія запалювання полум’я відбудеться 12 березня у місті Олімпія.

Повідомляється, що наступними вогонь нестимуть дзюдоїст Тадахіро Номура та борець Саорі Йосіда, які завоювали три золоті олімпійські медалі для Японії.

Вказано, що через вісім днів полум'я буде передано представникам організаційного комітету Токіо під час церемонії на Панатенічному стадіоні в Афінах. Останньою нестиме факел також жінка - гречанка Катерина Стефаніді, яка виграла золото у стрибках з жердиною в Ріо. Потім олімпійський вогонь транспортують спеціальним літаком з Греції до Японії. Він прибуде до Японії 20 березня.

«Естафета олімпійського вогню закінчиться тим, що бігуни перенесуть полум'я на стадіон та запалять головний казан на церемонії відкриття, яка відбудеться на відбудованому Національному стадіоні Токіо 24 липня», - додали у ЗМІ.

Telegram Channel