Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Петро Порошенко: «Мусимо захистити єдиний кримськотатарський канал ATR»

«Всі українці мають об’єднатися для того, щоб захистити ATR».

ЄС.

Петро Порошенко: «Мусимо захистити єдиний кримськотатарський канал ATR»

П’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» наголосив, що за потреби залучить всі необхідні політико-правові механізми для поновлення фінансування кримськотатарського телеканалу АТR

Про це він заявив в ефірі телеканалу. Порошенко зазначив – якщо з’ясується, що фінансування припинене внаслідок цілеспрямованої політики нинішньої влади – це буде означати роботу на країну-агресора (цими днями канал заявив про блокування рахунківРЕД.).

 

 «Я буду звертатися до правоохоронних органів, якщо це є  цілеспрямована державна політика по знищенню кримськотатарського каналу АТR. Я твердо переконаний, що тоді це буде означати не просто некомпетентність тих посадових осіб, які мали вирішити це питання, а це вже будуть елементи русифікації України, роботи на країну – агресора, яка буде займати абсолютно іншу, кримінальну кваліфікацію і класифікацію. Звичайно, що ми також не будемо залишатися осторонь, якщо ці підозри підтвердяться», – наголосив Порошенко.

Ящо з’ясується, що фінансування припинене внаслідок цілеспрямованої політики нинішньої влади – це буде означати роботу на країну-агресора.

«Найближчим часом я підпишу звернення до Кабінету міністрів України, прем’єр-міністра, міністрів фінансів, культури і запропоную свої пропозиції. Оскільки як я розумію, в законі України «Про державний бюджет» відповідна програма існує. І зараз я не можу навіть уявити, щоб хтось намагався забрати ці гроші у кримськотатарського народу – у ATR», – зазначив п’ятий Президент України.

«Якщо ці кроки не допоможуть – ми точно будемо звертатися до міжнародної громадськості, оскільки це виходить за межі виключно українського питання. Всі свої міжнародні зв’язки ми також долучимо до того, щоб захистити ATR і його право на мовлення, право доносити правду глядачам – як кримським татарам, так і української національності», – додав Порошенко.

«Всі українці мають об’єднатися для того, щоб захистити ATR», – підкреслив Петро Порошенко.

 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel