Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
На Камінь-Каширщині вирішували проблему непридатних пестицидів

Занедбані отрутохімікати можуть призвести до виникнення надзвичайної ситуації.

Камінь-Каширська РДА

На Камінь-Каширщині вирішували проблему непридатних пестицидів

Їх виявили на околиці села Великий Обзир

Дане питання обговорили сьогодні, 18 лютого 2020 року, члени постійно діючої комісії з питань поводження з безхазяйними відходами. Комісію провів перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік.

Нагадаємо, що близько тонни неутилізованих агрохімікатів виявили у дерев’яному приміщенні складу колишнього колективного господарства села Великий Обзир. Після обстеження, проведеного Державною екологічною інспекцією у Волинській області  спільно з Гуто-Боровенською ОТГ, з’ясували: пестициди непридатні для використання, адже умови їх зберігання не відповідають чинним стандартам.

Керівники на місцях мають визначені повноваження, відповідно й повинні реагувати, долучивши контролюючі органи.

Голова Гуто-Боровенської ОТГ Михайло Оліферчук поінформував, що вжито відповідні заходи та наразі обмежено доступ до приміщення, де знаходяться виявлені речовини.

Для подальшого розв’язання цієї проблеми члени комісії прийняли рішення знайти спеціалізовану установу, яка має ліцензію на утилізацію такого роду речовин, а також надіслати клопотання на адресу обласного управління екології щодо виділення необхідних коштів на ці потреби.

– Органи місцевого самоврядування несуть відповідальність за організацію якісного життя громадян на своїх територіях, їхній благоустрій. Керівники на місцях мають визначені повноваження, відповідно й повинні реагувати, долучивши контролюючі органи, – зауважив голова комісії Олександр Михалік.  

Джерело: Камінь-Каширська РДА
Telegram Channel