Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Стівен Кінг підписав контракт з українським студентом на екранізацію оповідання

Твір письменника зі світовим ім'ям екранізує 19-літній українець

Фото з відкритих джерел

Стівен Кінг підписав контракт з українським студентом на екранізацію оповідання

Валентин Лавренюк викупив права на екранізацію за один долар.

19-річний український студент Валентин Лавренюк підписав з культовим письменником Стівеном Кінгом контракт, який дає йому право на екранізацію оповідання «Велотренажер». Як повідомляє Yabl, договір був підписаний в рамках проекту Dollar Baby, за права на екранізацію українець заплатив всього один долар, передає Дзеркало тижня.

В рамках програми Dollar Baby Кінг ділиться правами на екранізацію своїх творів зі школярами та студентами всього за один долар. Права даються на рік і діють за умови, що короткометражний фільм не можна викладати вмережу або транслювати на телебаченні. Випускати стрічку в широкий прокат можна тільки після особистої згоди письменника. В рік укладається від п'яти до 10 контрактів.

«Мені подобається, що у мене є можливість протягнути руку допомоги новачкам так само, як колись її протягнули мені», - коментує проект сам Кінг.

«Велотренажер» - розповідь про художника Річарда Сіфкіца, який хоче схуднути і їздить на тренажері в підвалі свого будинку в Нью-Йорку. Чим сильніше він худне, тим частіше його відвідують дивні видіння.

Telegram Channel