Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Кривонос: «Підписання Зеленським оборонного замовлення призведе до зриву ключових програм»

«Протягом попередніх років ракетна програма була пріоритетом!!! Сьогодні цього я не почув».

Прямий.

Кривонос: «Підписання Зеленським оборонного замовлення призведе до зриву ключових програм»

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергій Кривонос закликав президента України Володимира Зеленського не підписувати державне оборонне замовлення та відправити його на доопрацювання

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, коментуючи підсумки обговорення головних питань на останньому засіданні РНБО.

«Що стосується Державного оборонного замовлення. Його висвітлення (на засіданні РНБО - ред.) було також незрозумілим для професіоналів. На деякі питання по ДОЗу відповіді були дані без конкретики, а фраза «на 16% збільшено фінансування ДОЗу», мала б потішити всіх. Але... те, що я побачив та знаю, викликало у мене обурення та нерозуміння запропонованих рішень. Виходячи зі свого досвіду, я прошу Президента, Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України, не підписувати ДОЗ, а відправити на доопрацювання», - зазначив Кривонос.

Її (ракетної програми – ред.) розвиток турбує не тільки мене, військових, а ще багатьох свідомих українців. Так само вона цікавить і росіян, бо наша ракетна програма - наш щит!!

Він наголосив, що ухвалення Державного оборонного замовлення в такому вигляді, як його запропонували, «призведе до зриву ключових оборонних програм та ініціатив», а в подальшому може загрожувати послабленням обороноздатності держави замість нарощування. «Те, як він підготовлений, викликає питання до компетентності керівників та відповідальних за його підготовку» - зауважив заступник секретаря РНБО.

Він також зауважив про необхідність розвитку ракетної програми.

«Її (ракетної програми – ред.) розвиток турбує не тільки мене, військових, а ще багатьох свідомих українців. Так само вона цікавить і росіян, бо наша ракетна програма - наш щит!! Ми - за розвиток програми, а вони - за згортання. Для них наші ракети, як кістка в горлі. Протягом попередніх років, ракетна програма була пріоритетом!!! Сьогодні цього я не почув», - підкреслив Кривонос.

Він закликав президента і усіх відповідальних за підготовку таких важливих для держави документів дуже виважено підійти до стратегічного планування, можливих розвитків подій та прийняти рішення виключно на користь держави, її оборони та безпеки.

Джерело: Прямий.
Telegram Channel