Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Ковельчанка Ксенія Токар  завоювала Кубок світу з пара пауерліфтингу

Ксенія Токар зі своїм тренером Валерієм Дружиновичем.

kovelrada.gov.ua

Ковельчанка Ксенія Токар завоювала Кубок світу з пара пауерліфтингу

117 спортсменів з 26 країн прибули в місто Манчестер (Велика Британія), де 20-23 лютого проходив Кубок світу з пара пауерліфтингу серед спортсменів з порушеннями опорно-рухового апарату. Це – один з останніх класифікаційних змагань на відбір на Паралімпійські ігри 2020 року в Токіо (Японія). Дуже рясним на золоті нагороди став перший день спортивного форуму для української команди. П’ять разів звучав гімн нашої країни, повідомляє Ковельська міська рада.

Переможний тон нашій збірній задала представниця Ковельського відділення ОДЮСШІ Ксенія Токар, вихованка тренера Валерія Дружиновича, яка першою виїхала на спортивний поміст залу Radisson Blu. У ваговій категорії до 41 кг серед спортсменок до 20 років 18-річна Ксенія посіла І місце.

У ваговій категорії до 41 кг серед спортсменок до 20 років 18-річна Ксенія посіла І місце. 

Також переможцями стали рівнечанка Дар’я Кобилинська, вінничани - Борислав Некротюк і Мар’яна Шевчук та Лідія Соловйова з Дніпра. У заключний день змагань у ваговій категорії до 107 кг перемогу святкував ще один українець, атлет з Маріуполя Антон Крюков.У командному заліку Кубка світу молодіжна команда України посіла І-е, а доросла - ІІ-е місце.

Сьогодні у Ковелі урочисто зустріли чемпіонку першості світу Ксенію Токар представники місцевої влади, рідні, друзі. Заступник міського голови Ігор Прокопів привітав дівчину з перемогою. Він відзначив, що ковельчани пишаються землячкою.

Telegram Channel