Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Що буде на місці Старого ринку: у Луцьку дискутували архітектори

Подані пропозиції розглядатиме досвідчене журі, до складу якого входять архітектори із Німеччини, Києва, Луцька.

Луцька міська рада.

Що буде на місці Старого ринку: у Луцьку дискутували архітектори

25 лютого у Галереї мистецтв відбулось засідання Волинської обласної організації Національної спілки архітекторів України, під час якого серед інших питань обговорили також Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на кращу концепцію розвитку території, прилеглої до Луцького замку

 Розпочавши обговорення, голова правління волинської спілки архітекторів Тарас Рабан зазначив, що цей конкурс — чи не найважливіший архітектурний задум у житті сучасного Луцька, а тому попросив усіх обов’язково висловити свою думку та пропозиції щодо облаштування згаданої території.

Серед архітекторів лунали різні думки. Більшість — схвально відгукнулись про запланований конкурс та зазначили, що територія навколо Луцького замку, а зокрема — її ділянка, що знаходиться на місці Центрального ринку, потребує обов’язкового впорядкування.

 

 Також звучали пропозиції облаштувати тут рекреаційну зону, що б поєднувала територію історичного заповідника із Центральним парком культури і відпочинку імені Лесі Українки. Щоправда, для цього архітекторам необхідно орієнтуватись на історико-архітектурний опорний план міста Луцька, роботу над яким буде завершено найближчим часом. Цей план визначатиме розвиток та збереження історичної забудови міста.

Тарас Рабан зазначив, що цей конкурс — чи не найважливіший архітектурний задум у житті сучасного Луцька, а тому попросив усіх обов’язково висловити свою думку та пропозиції щодо облаштування згаданої території.

«Сьогодні ми затверджуємо опорний план, і найближчим часом його буде прийнято. Він стане основою, на якій ми зможемо розвивати Старе місто, дасть нам можливість розробити детальну схему регенерації заповідника, детальний план та багато іншого», - зазначила заступник начальника управління містобудування та архітектури Софія Гула.

Також вона додала, що всі умови конкурсу відповідають умовам генерального та опорного планів, та закликала усіх, а особливо — спілку архітекторів, взяти участь у конкурсі та висловити свої думки щодо нього.

Подані пропозиції розглядатиме досвідчене журі, до складу якого входять архітектори із Німеччини, Києва, Луцька.

 Відділ інформаційної роботи міської ради.

 

Джерело:  Відділ інформаційної роботи міської ради.
Telegram Channel