Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Луцьку відкрили виставку художниці трьох кольорів

Ольга Кучма біля своєї знакової картини.

Сергій НАУМУК

У Луцьку відкрили виставку художниці трьох кольорів

У галереї Національної спілки художників України представили виставку Ольги Кучми «Небилиці»

– На виставці є 15 робіт, об’єднаних назвою «Небилиці», бо кожна картина пов’язана з якоюсь історією. Вона усе переплелося якимось кольоритом, – розповіла художниця, авторка виставки Ольга Кучма. – Я люблю три кольори, люблю поєднувати їх та інтерпретувати у різних поєднаннях. І скільки не пробуєш, постійно з них виходить щось інше. Деякі картини не вписалися по кольористці, тож їх забрала назад додому. Улюблені кольори – синій та охра. А третій... Будемо вважати, що це таємний інгредієнт, – сміється вона. – Знаковою картиною для себе вважаю «Кучму». Вона пов’язана з небилицею про бідного, але доброго та щедрого чоловіка. У нього була розумна жінка, яка подарувала йому шапку-кучму. І щоразу, коли він робив якесь добре діло, вона дошивала до шапки рядок. Так шапка росла-росла й стала великою. І почала казати на того чоловіка: «Он, Кучма йде». Отака байка про картину.


Ну, як не захопитися такою кучмою?

 

Ольга Кучма народилася і виросла в Луцьку, закінчила місцеву художню школу та Інститут мистецтв СНУ імені Лесі Українки. Працює у царині декоративно-прикладного мистецтва та станкового малярства. Її картини експонували на 13 всеукраїнських виставках. Ольга Кучма малює у стилі фольк-модерн. Роботи луцької художниці зберігаються у приватних колекціях в Україні та за кордоном.

– Ольга поєднує педагогічну роботу з творчістю і це їй добре вдається, – зазначив директор дитячої художньої школи Іван Гаврилюк. – Вона постійно працює над собою. Мені імпонує, що вона змінила манеру письма та техніку. Стала інакше сприймати кольори. Це означає, що митець не стоїть на місці. Для художника важливо змінюватися, постійно шукати щось нове.

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel