Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Голова Волинської ОДА проситиме депутатів виділити 600 тисяч гривень на профілактику щодо коронавірусу

Приводів для паніки немає. Напрацьовано чіткий алгоритм дій

Укрінформ

Голова Волинської ОДА проситиме депутатів виділити 600 тисяч гривень на профілактику щодо коронавірусу

Важливе питання підніме на найближчій сесії облради

Голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко розповів, що на сесії обласної ради, яка відбудеться 12 березня, ініціюватиме виділення з обласного бюджету 600 000 гривень на засоби індивідуального захисту для Луцького прикордонного загону та інші профілактичні заходи. Про це стало відомо в ході селекторної наради із райдержадміністраціями та містами обласного значення 3 березня 2020 року, інформує сайт Волинської ОДА.

– Приводів для паніки немає, відповідальними органами та службами вжито усіх необхідних заходів. Напрацьовано чіткий алгоритм дій на випадок виникнення надзвичайної ситуації на території області, – наголосив Юрій Погуляйко. – Не потрібно закупляти та зберігати вдома засоби індивідуального захисту. Усі причетні до проведення в області профілактичних заходів повинні долучитися до інформаційно-роз'яснювальної роботи. Особливо патрульні поліцейські, які можуть на вулицях спілкуватися із населенням».

Прикордонні митні пости забезпечені засобами індивідуального захисту, яких вистачить на перший час боротьби із хворобою».

За словами начальника управління охорони здоров'я ОДА, Волинь повністю готова до боротьби із захворюванням.

– Госпітальною базою для надання медичної допомоги визначено Обласну інфекційну лікарню та у разі захворювання вагітної – перинатальний центр. Створено 2 спецбригади швидкої допомоги для транспортування та надання допомоги особам, які відповідають визначенню випадку COVID-19 до госпітальних баз. Підготовлено 338 інфекційних ліжок з них 104 боксовані для повної ізоляції хворих на коронавірус, – розповів Ігор Ващенюк. – З медперсоналом проводяться навчання з питань дотримання вимог протиепідеміологічного режиму, біологічної безпеки та захисту.

Прикордонні митні пости забезпечені засобами індивідуального захисту, яких вистачить на перший час боротьби із хворобою». Заступниця голови облдержадміністрації Світлана Мишковець, рекомендувала головам районів та міст в рамках профілактичних заходів, обмежити проведення масових дійств.

Telegram Channel