Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Ковелі дезинфікуватимуть громадський транспорт і місця масового скупчення людей

Подбати про безпечність транспорту мають перевізники.

Фото - ілюстративне

Прес-центр

У Ковелі дезинфікуватимуть громадський транспорт і місця масового скупчення людей

В місті залізничників обговорили заходи щодо запобігання можливого поширення коронавірусу на території міста та району

Сьогодні відбулось спільне засідання комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста та району. На ньому йшлося про заходи щодо запобігання можливого поширення на території регіону гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом.

Зокрема, Людмила Маляр, завідувачка Ковельського міськміжрайонного відділу «Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України» повідомила, що постійно здійснюється моніторинг ситуації та розроблено план протиепідемічних заходів, які значно посилені.

Госпітальною базою для надання медичної допомоги на Волині слугуватиме обласна інфекційна лікарня та у разі захворювання вагітної – перинатальний центр. Створено дві спецбригади швидкої допомоги для транспортування та надання допомоги особам, які відповідають визначенню випадку COVID-19 до госпітальних баз.

Вона також наголосила, що перевізники мають забезпечити дезінфекцію своїх транспортних засобів.

Людмила Маляр також поінформувала, що учора до них поступили термінові повідомлення про реєстрацію у двох громадян м. Ковеля випадків гострої респіраторної вірусної інфекції та підозри на захворювання COVID-19.

Протягом останніх 14 днів у захворілого була одноденна поїздка до Італії. Він перебував неподалік від епіцентру спалаху. Спеціальною медичною бригадою екстреної медичної допомоги м. Ковеля хворий разом з донькою, котра захворіла на наступний день, доставлені в обласну інфекційну лікарню. Система відпрацювала досить чітко.

Лікарями інфекціоністами хворим встановлено діагноз «грип типу А», що підтверджено швидкими тестами. Зразки матеріалу направлені в вірусологічну лабораторію ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» та досліджуються методом ПЛР. На момент проведення епідрозслідування стан хворих середньої важкості. Підозра на COVID-19 відхилена.

Лікарями інфекціоністами хворим встановлено діагноз «грип типу А», що підтверджено швидкими тестами.

У Ковельському МТМО проходять навчання персоналу з питань діагностики, профілактики та лікування хвороби. Про це говорила лікар-епідеміолог Анжела Шумин. Вона також зазначила, що лікарня забезпечена дезинфікуючими засобами. Крім того, у їх розпорядженні є одноразові маски та захисні костюми.

Ведеться роз’яснювальна робота. У всіх лікувальних закладах розміщено рекомендації для людей, які мають симптоми гострого вірусного захворювання або перебували у країнах, де реєструються захворювання на коронавірус COVID-19.

Такі ж інструкції є на залізничному вокзалі. Будуть вони поширені і в інших місцях масового скупчення людей.

Представники поліції доповіли, що вони теж мають відповідний план дій та готові долучитись до інформаційно-роз'яснювальної роботи.

Начальник відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки виконавчого комітету Юрій Дідковський повідомив, що підготовлено проєкт розпорядження міського голови про створення протиепідемічної комісії, яка координуватиме роботу відповідних органів виконавчої влади із реалізації заходів щодо запобігання виникненню і поширенню випадків захворювання на COVID-19.

Джерело: Ковельська міська рада
Telegram Channel