Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
У двох ковельчан підозра на коронавірус не підтвердилася

Всесвітня організація охорони здоров’я підвищила рівень ризику поширення у світі захворювання COVID 19 до «дуже високого»

Фото ілюстративне

У двох ковельчан підозра на коронавірус не підтвердилася

Минулого вівторка до ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» надійшло повідомлення про реєстрацію двох жителів міста залізничників із симптомами гострої респіраторної вірусної інфекції та підозрою на захворювання COVID 19 

Оскільки в анамнезі протягом останніх 14 днів у цих осіб була одноденна поїздка до Італії, в місто Піадена, розташоване на відстані 70 кілометрів від епіцентру спалаху коронавіруса (район Ломбардії), спеціальна медична бригада екстреної медичної допомоги Ковеля чоловіка разом із донькою, котра захворіла наступного дня, доставила в обласну інфекційну лікарню. Лікарі-інфекціоністи обом хворим встановили діагноз «грип типу А», що підтверджено швидкими тестами. Зразки матеріалу направлені у вірусологічну лабораторію ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» та досліджуються методом ПЛР. На момент проведення епідрозслідування стан хворих середньої важкості. Підозра на COVID 19 відхилена.

У Рівному з підозрою на небезпечну інфекцію госпіталізували студента Буковинського медуніверситету, який приїхав до батьків.

Всесвітня організація охорони здоров’я підвищила рівень ризику поширення у світі захворювання COVID 19 до «дуже високого». Про це заявив на брифінгу у Женеві очільник ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус.

Тим часом у Рівному з підозрою на небезпечну інфекцію госпіталізували студента Буковинського медуніверситету, який приїхав до батьків. Хлопець-першокурсник – в інфекційному відділенні міської лікарні. У нього взяли аналізи та відправили до столичної лабораторії Центру громадського здоров’я, це єдина установа в Україні, де можуть встановити наявність хвороби. Це п’ята підозра на СOVID-2019 на Рівненщині від початку року.

Докладніше про коронавірус та засоби захисту — на с. 4, 7.

Оксана КРАВЧЕНКО.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel