Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Луцьку відбудеться III Всеукраїнський хореографічний фестиваль-конкурс «Екзерсис - 2020»

Організатори шукають таланти і показують можливості розвитку дітей та молоді у хореографічному мистецтві.

Фото: "Екзерсис-2019"

У Луцьку відбудеться III Всеукраїнський хореографічний фестиваль-конкурс «Екзерсис - 2020»

Участь у фестивалі братимуть танцювальні колективи Волинської, Рівненської, Львівської, Хмельницької та Вінницької областей

14 березня 2020 року у  Луцьку відбудеться III Всеукраїнський хореографічний фестиваль-конкурс дітей та молоді «Екзерсис - 2020», організовує його Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, факультет культури і мистецтв.

Автор проєкту – Леся Косаковська, кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри культурології та хореографічного мистецтва університету.

Підтримує проєкт Генеральне Консульство Республіки Польща в Луцьку, Волинське Товариство Польського Мистецтва «Барви Рубежів», Національна всеукраїнська музична спілка, розважальний центр «Промінь», Волинський осередок Національної Хореографічної
Спілки України.

Конкурс проводиться серед дитячих, юнацьких та дорослих творчих колективів класичного, народного, сучасного, бального, естрадного танцю, а також серед індивідуальних виконавців.

Цьогоріч планують залучити 45 танцювальних колективи, 17 з яких очолюють випускники-хореографи СНУ імені Лесі Українки, трьома ансамблями керуть студенти, які поєднують навчання з роботою.

Організатори прагнуть виявити таланти і показати можливості розвитку дітей та молоді у хореографічному мистецтві, створити умови для творчого спілкування керівників та учасників колективів, надавати професійну підтримку молодим хореографам-випускникам Лесиного вишу.

Учасниками першого фестивалю, проведеного 2013 року за підтримки Благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк», стали 560 юних танцюристів, що представляли 43 творчих колективи Волині.

На «Екзерсисі- 2019» були 22 колективи з Луцька та Львова, 7 колективів Волинської, 2 – Рівненської, 5 – Львівської областей ( це 100 дітей). У конкурсній програмі було представлено 25 танцювальних номерів народної хореографії, 56 – сучасної, 11 – класичної та 18 – інших видів танцю.

Цьогоріч планують залучити 45 танцювальних колективи, 17 з яких очолюють випускники-хореографи СНУ імені Лесі Українки, трьома ансамблями керуть студенти, які поєднують навчання з роботою.

Загалом змагатимуться за призові місця – 1100 танцюристів від 4 до 25 років.

У програмі фестивалю: зустріч керівництва СНУ імені Лесі Українки з керівниками та учасниками танцювальних колективів, флешмоб «Україно моя» (площа розважального центру «Промінь»), конкурсна програма та нагородження переможців (навчальний корпус № В
університету).

Фестиваль розпочнеться о 10.00 год. Контакти: Косаковська Л. П. +38 0662213364; +38 0980356061


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel