Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
В. о. Генпрокурора Чумак: підозри Порошенку «висмоктані з пальця»

«Я не можу підписати незаконний документ».

Главком.

В. о. Генпрокурора Чумак: підозри Порошенку «висмоктані з пальця»

Посадовець зауважив, що навіть якщо йому завтра принесуть підозри на п'ятого президента – він не стане підписувати незаконні документи

Підозри п'ятому президенту України Петру Порошенку, які підготувало Державне бюро розслідувань, не були підписані тоді ще не звільненим генеральним прокурором Русланом Рябошапкою через те, що вони фактично «висмоктані з пальця». Про це в інтерв'ю виданню «Главком» розповів в.о. генпрокурора Віктор Чумак, замше 5 канал.

«Було б що виправляти. Якщо фактів у слідства і в підозрі немає, їх не висмокчеш із пальця. Воно ж у суді потім усе розвалиться».

«Ми не гальмували жодної справи, але й не підписали жодної підозри, якщо вона не вивірена до останньої літери. Підозра – це ж не один аркуш, а сто сторінок, на яких описується конструкція злочину, щоб суд її прийняв. Якщо ж ти підписуєш необґрунтовану підозру і суд її такою визнає, ти так само відповідаєш у кримінальному порядку за незаконне притягнення до відповідальності», – наголосив Чумак.

За його словами, якість цих підозр була такою, що їх неможливо було навіть виправити: «Було б що виправляти. Якщо фактів у слідства і в підозрі немає, їх не висмокчеш із пальця. Воно ж у суді потім усе розвалиться».

Посадовець зауважив, що був дуже жорстким політичним опонентом Порошенка, але це ще не привід підписувати незаконні документи. «От завтра мені як в.о. принесуть підозру Порошенкові – і що робити? Скажуть – Чумак не підписує підозри Порошенку, бо той йому заплатив. Але ж я не можу підписати незаконний документ», – резюмував він.

Джерело: 5 канал.
Telegram Channel