Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Зеленського обіцяють робити все можливе, щоб єпархія ПЦУ в окупованому Криму продовжувала існувати

Постпред президента в АРК наголосив, що Україна та українці в Криму продовжують боротися та виступати проти окупації півострова.

EPA/UPG

У Зеленського обіцяють робити все можливе, щоб єпархія ПЦУ в окупованому Криму продовжувала існувати

Постпред президента в АРК додав, що постійно перебуває на зв'язку з архієпископом Климентом та слідкує за ситуацією

У представництві президента України в Автономній Республіці Крим зазначили, що роблять усе можливе, щоби Кримська єпархія Православної церкви України продовжувала існувати на окупованому Росією півострові. Про це в коментарі УНІАН повідомив постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич після акції солідарності з українським Кримом, яка відбулася в Києві.

Постпред президента в АРК додав, що постійно перебуває на зв'язку з архієпископом Климентом та слідкує за ситуацією.

Розповідаючи про проблеми в окупованому Криму, Кориневич нагадав, що Кримська єпархія ПЦУ, яка діє на півострові під керівництвом архієпископа Климента, постійно стикається з тиском з боку окупаційної влади. «Кримська єпархія ПЦУ - це основний український острів в Криму, а держава-окупант грубо порушує її права... Ми зі свого боку, як і всі органи, які працюють в Україні по Криму, робимо все можливе для того, щоб Кримська єпархія ПЦУ продовжувала існувати і працювати в Криму», - підкреслив він.

Постпред президента в АРК додав, що постійно перебуває на зв'язку з архієпископом Климентом та слідкує за ситуацією. Також Кориневич нагадав про низку рішень уряду щодо ситуації з храмом ПЦУ в окупованому Сімферополі.

Зокрема, про рішення Кабміну тимчасово, на період окупації Криму Російською Федерацією, передати з комунальної власності АРК у державну Кафедральний собор святих рівноапостольних Володимира і Ольги у Сімферополі, що може стати інструментом захисту прав вірян та священнослужителів ПЦУ в Криму.

Telegram Channel