Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Центральному ринку в Луцьку знесли частину паркану (ВІДЕО)

Комунальники й муніципали забрали шість секцій паркану, решту не дали підприємці

UA.Волинь

На Центральному ринку в Луцьку знесли частину паркану (ВІДЕО)

Після 17-ої години працівники муніципальної варти Луцька та їх керівниця Юлія Сиротинська залишили територію

У вівторок близько 16:00 працівники муніципальної варти Луцька розпочали демонтаж паркану на Центральному ринку Луцька. Поліція забезпечувала охорону громадського порядку на ринку, де за словами заступника керівника Нацполіції Волині Сергія Козака, зібралося понад 3 сотні людей, інформує UA.Волинь.

Нагадаємо, попередня спроба демонтажу паркану навколо ринку відбулася 10 лютого. Тоді підприємці стали «живим ланцюгом» і не дозволили муніципалам знести огорожу. Законних підстав демонтувати паркан навколо території «Центрального ринку» немає, розповів Суспільному 10 лютого перший заступник голови правління Волинської облспоживспілки Володимир Горгут. Сьогодні підприємиця Ірина Папежук прокоментувала дії муніципалів так: «Неодноразово Сиротинська приходила для демонтажу забора, але так як в неї не було рішення суду, демонтаж не відбувся. Сьогодні так само вона прийшла із рішенням міської ради, а рішення суду в неї нема. Це — власність облспоживспілки. Зараз йдуть суди і ні про який демонтаж не може бути мови.»

 

 Сьогодні підприємиця Ірина Папежук прокоментувала дії муніципалів так: «Зараз йдуть суди і ні про який демонтаж не може бути мови.»

Директорка департаменту муніципальної варти Луцька Юлія Сиротинська: «Є рішення Луцької міської ради, яке є діючим у відповідності ухвали про забезпечення позову підприємці тричі програли. У нас рішення є дієве і діє з 3 лютого. Ми можемо це робити у відповідності з 3 лютого кожен день цілодобово згідно із графіком.»

Охорону громадського порядку під час демонтажу паркану на Центральному ринку Луцька забезпечували правоохоронці. Їх кількість заступник начальника Нацполіції Волині Сергій Козак не назвав. Загалом, каже, на ринку зібралося понад 300 людей.

Заступник начальника ГУ Нацполіції Волині Сергій Козак: «Підприємці намагалися не дати працівникам комунальних служб демонтувати паркан, працівники поліції стали між сторонами конфліктуючими і не допустили, щоб була якась там шарпанина. Певні конфліктні ситуації були, але це не носило масовий характер. Поліцейські одразу реагували на правопорушення.»

У підсумку комунальники разом із працівниками муніципальної варти Луцька забрали шість секцій паркану. Решту паркану люди не дозволили зрізати, каже підприємиця Світлана Легерко.

Підприємиця Світлана Легерко: «Крики були, дуже багато працівників муніципальної варти почали різати забор. Тут наші контейнери, ми вже за паркан трималися, нас відпихали, по руках били працівники муніципальної варти. Тут таке робилося, що взагалі жах. Жіночка одна в мене на очах травмована. Її працівник муніципальної варти вдарив по руці. Рука спухла, я не знаю чи вона писала заяву в поліцію».

Після 17-ої години працівники муніципальної варти Луцька та їх керівниця Юлія Сиротинська залишили територію Центрального ринку. Поліція продовжує чергувати на території ринку. До ранку залишаються на місці події підприємці, - каже Світлана Легерко.

 

Telegram Channel