Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Майже 5 тисяч волинських дітей захворіло на грип та ГРВІ протягом тижня

Впродовж тижня інфекцію підхопило понад 7,7 тисяч наших земляків.

volindses.com.ua

Майже 5 тисяч волинських дітей захворіло на грип та ГРВІ протягом тижня

Захворюваність на ці інфекції в області перевищила епідеміологічний поріг на 30%

За оперативними даними Волинського обласного центру МОЗ України встановлено, що захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) утримується на середньому рівні. Інтенсивний показник захворюваності цими інфекціями на 100 тисяч населення знаходиться вище епідемічного порогу на 30%. Епідемічні пороги перевищено в Рожищенському, Володимир-Волинському, Локачинському, Ратнівському, Любешівському, Шацькому, Любомльському районах, містах Луцьку та Нововолинську.

Впродовж тижня грипом та ГРВІ (сумарно) захворіло  понад 7,7 тисяч осіб.  Із числа хворих, близько 4,7 тис. – це  діти до 17 років (61%). Кількість госпіталізованих  з приводу грипу та ГРВІ  становить близько 200 осіб (із них 67% діти).

За підсумками моніторингу, в епідемічному сезоні 2019-2020рр. кількість захворілих на 11 тисяч більша ніж за аналогічний період минулого сезону.

З початку епідемічного сезону (30 вересня 2019р.) вже перехворіло понад 13% населення. За підсумками моніторингу, в епідемічному сезоні 2019-2020рр. кількість захворілих на 11 тисяч більша ніж за аналогічний період минулого сезону.

В Україні зафіксовано широке географічне поширення грипу та ГРВІ, інтенсивний показник захворюваності перевищив епідемічний поріг на 17%. З початку епідсезону зареєстровано 54 летальних випадків від ускладнень грипу, що підтверджено методом ПЛР. За даними 6 дозорних центрів отримано дані про циркуляцію в Україні вірусів грипу типу А(Н1)pdm09, А (Н3) та грипу В.

Нагадаємо, на Волині зареєстровано третій летальний випадок від ускладнень грипу типу А(Н1)pdm09, що підтверджено лабораторно методом ПЛР. Помер мешканець м. Нововолинська віком 38 років у котрого діагноз «Грип А» ускладнився пневмонією.

Telegram Channel