Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волинську обласну лікарню готують для прийому хворих на коронавірус

Ігор Палиця запропонував підготувати обласну клінічну лікарню для прийому хворих.

vokl.com.ua

Волинську обласну лікарню готують для прийому хворих на коронавірус

На нараді за участю народного депутата Ігоря Палиці, голови обласної ради Ірини Вахович та губернатора Юрія Погуляйка обговорили ситуацією з пандемією

Начальник обласного управління охорони здоров'я Ігор Ващенюк проінформував, як медики готуються до прийому хворих з підозрою на коронавірус. На Волині є 60 лікарів-інфекціоністів і 204 анестезіологи. Підготовлено 208 ліжок інтенсивної терапії. Але засобів захисту для медиків вистачить лише на тиждень роботи. Працює 72 бригади екстреної медичної допомоги.

Ігор Палиця запропонував підготувати обласну клінічну лікарню для прийому хворих. Як повідомив головний лікар Олександр Дудар, у медичному закладі є 600 ліжок, і мають 20 дихальних апаратів інтенсивної терапії.

На Волині є 60 лікарів-інфекціоністів і 204 анестезіологи. Підготовлено 208 ліжок інтенсивної терапії. Але засобів захисту для медиків вистачить лише на тиждень роботи. 

За словами народного депутата, необхідно створити оперативний штаб і негайно готуватися до найгіршого розвитку подій. Тому запропонував забезпечити всі 600 ліжок кисневими концентратами, щоб через 2 доби заклад міг приймати пацієнтів.

На нараді також запропонували створити єдиний кул-центр, щоб волиняни з підозрою на коронавірус могли звертатися. До таких пацієнтів будуть виїжджати 2 бригади.

Ігор Палиця попросив підготувати звернення до ОТГ, щоб всі кошти, передбачені на капітальні видатки, перенаправити на медицину, зараз не час ремонтувати дороги. Він також звернувся до керівників міста Луцька й області провести сесії, на яких розглянути питання щодо фінансування видатків на подолання вірусу і повідомив, що фонд «Тільки разом» дає 20 мільйонів для закупівлі препаратів та обладнання.

На завершення наради Ірина Вахович закликала волинян залишатися вдома й без потреби не виходити на вулицю.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel