Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«Це служіння Церкві і людям». У Луцьку монахи возять лікарів на чергування (Відео)

Збираються завдяки вайбер-групі

Суспільне.UA

«Це служіння Церкві і людям». У Луцьку монахи возять лікарів на чергування (Відео)

Усі подорожні й водій одягають захисні маски

Працівників Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги № 1 на роботу та додому возять монахи Свято-Миколаївського Жидичинського монастиря, повідомляє Суспільне.UA. 

Архімандрит Костянтин каже: два автобуси з 7 ранку починають їхати визначеними маршрутами, так, аби до восьмої години медики потрапили на робочі місця.

Возить медиків на роботу отець Сильвестр: «Люди довольні. І нам теж добре. Це нам свого роду як служіння, служіння Церкві, служіння людям. По Вайбер-групі ми спілкуємось, скільки людей їде, після ІІ зміни скільки буде, і тоді вибираємо транспорт. Або один автобус або бусік. А з ранку їдемо двома транспортами, бо інакше не встигнемо до восьмої години їх направити.»

Лаборантка Луцького Центру первинної медико-санітарної допомоги № 1 Галина Ситник: «Я їду від самого 40 кварталу. Якби не отець Сильвестр, то не було б чим їхати. Таксі хіба що».

Бухгалтерка медустанови Алла Лозовицька: «Почули – рух припиняється, а на роботу потрібно їхати. Тобто нам допомога потрібна. Богу дякувати, наш рух забезпечив Жидичинській монастир. І ми добираємось зараз на автобусі.»

За кілька хвилин до медзакладу під’їжджає другий автобус. Ним керує намісник монастиря архімандрит Костянтин. Заступниця директора з медсестринства Світлана Цісарук каже: по неї приїжджають у село Тарасове Луцького району.

Архімандрит Костянтин каже: возитимуть медиків будуть до завершення карантину. На паливо жертвують благодійники.

Возить медиків на роботу архімандрит Костянтин: «Враховуючи, що зараз менше людей перебуває у храмі. То ми маємо піти до людей. Для того ми тут. Зрештою хтось має це робити. Я сам мріяв колись бути лікарем. Я розумію, що вони зараз на передовій. Їм найбільше треба допомога.»

Директорка центру первинної медико-санітарної допомоги Лідія Кривдік розповіла: через запровадження карантину роботу центру скоригували. Сімейні лікарі починають приймати з 8 години ранку. У штатному режимі працює лабораторія. Денний стаціонар тимчасово закрили, каже лікарка. Возить медиків на роботу архімандрит Костянтин: «Враховуючи, що зараз менше людей перебуває у храмі. То ми маємо піти до людей. Для того ми тут. Зрештою хтось має це робити. Я сам мріяв колись бути лікарем. Я розумію, що вони зараз на передовій. Їм найбільше треба допомога.»

Відеоматеріал Суспільне.UA

Telegram Channel