Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Волинь прибули тести на коронавірусну інфекцію та захисні засоби для медиків (Фото)

На Волинь прибув цінний вантаж

Волинська ОДА

На Волинь прибули тести на коронавірусну інфекцію та захисні засоби для медиків (Фото)

Міністерство охорони здоров’я України розприділило допомогу з Китаю. Завдяки голові Волинської обласної державної адміністрації Юрію Погуляйку, вантаж вже на Волині

Від ранку представники Волинського регіонального оперативного штабу з питань реагування на надзвичайну ситуацію медико-біологічного характеру оглядають вантаж. Наразі область отримала експрес-тести та тести методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР), захисні костюми та маски для медперсоналу.

сьогодні отримані тести методом ПЛР перевірять та протестують у Волинському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров’я.

 

 За словами заступниці голови Волинської ОДА Тетяни Щербак, сьогодні отримані тести методом ПЛР перевірять та протестують у Волинському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров’я. Після цього тести з Китаю планують використовувати для діагностики захворювання на коронавірусну інфекцію в обласному центрі.

 

 «Таким чином, ймовірно, ми зможемо у Луцьку робити аналізи, які до цього часу робили, надсилаючи забірні зразки у столичну вірусологічну лабораторію. А це значно пришвидшить встановлення діагнозу та весь процес лікування хворих, які звертаються зі скаргами на стан здоров’я», - підсумувала посадовиця.

 

Нагадаємо, станом на 10.00 год. 24 березня 2020 року в області не зафіксовано жодного випадку захворювання на COVID-19.

З підозрою на коронавірусну інфекцію в області зафіксовано 8 осіб. Госпіталізовано – 3 особи, решта перебуває на самоізоляції. В усіх осіб взято аналізи та відправлено біоматеріал до Києва для проведення лабораторних досліджень.

В Україні недугу підхопило 84 особи. 

Джерело: Волинська ОДА
Telegram Channel