Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Цьогоріч на Волині в 11 діток виявлено цукровий діабет

Коштів на інсулін бракує.

24 канал

Цьогоріч на Волині в 11 діток виявлено цукровий діабет

В області на цукровий діабет хворіють понад 265 дітей; протягом 2019 року було виявлено цукровий діабет більше як у 40 дітей

Загальна кількість осіб у Волинській області, хворих на цукровий діабет 1-го та 2-го типу становить понад 27,5 тис., з них понад 5 тис. серед дорослого населення та 266 дітей -  інсулінозалежні.

В усьому світі триває пандемія коронавірусу COVID 19. Згідно класифікації ВООЗ, люди, хворі на цукровий діабет, належать до категорії ризику тяжкого перебігу цієї інфекції, рівень смертності від коронавірусу для цих людей може складати 7,3%. Громадська Організація «Об’єднання батьків дітей хворих на цукровий діабет» занепокоєна, як поведе себе короновірус у дітей, що мають аутоімунні захворювання.

Батьки, діти яких хворіють на цукровий діабет, як ніхто розуміють всі ризики. Так, у ЗМІ поширюється інформація про те, що в Китаї менш ніж 1% випадків зараження стосувалися дітей до 10 років, що перебіг хвороби у дітей є нескладним,  що на відміну від заражених дорослих, більшість дітей проходили м'якший клінічний курс, що вірус небезпечний переважно для людей старшого віку тощо. Однак, в більшості таких повідомленнях мова йде про здорових дітей. Але, ніхто не знає, як поведе себе короновірус у дітей, що мають аутоімунні захворювання (цукровий діабет є саме такою хворобою).

 Частина районів Волинської області потерпають від дефіциту фінансування інсулінів, батьки змушені купувати його власним коштом!

«Ми просимо підтримки  у влади, адже Національною службою здоров’я на 2020 рік на відшкодування вартості інсулінів для хворих на цукровий діабет було виділено 1.2 млрд гривень. Однак, через медичну субвенцію у першому кварталі надійшло до бюджетів усіх регіонів загалом лише 200 млн гривень.

Субвенція, виділена МОЗ на реімбурсацію, покриває лише трохи більше половини від необхідної суми, інша частина коштів на відшкодування вартості інсулінів лежить на місцевих бюджетах.

Якщо у  Луцьку питання отримання інсулінів не стоїть так гостро, оскільки 24 березня Луцькою міською радою було збільшено видатки на забезпечення відшкодування вартості рецептів для безкоштовного отримання препаратів інсуліну інсулінозалежними хворими в сумі 800 тисяч гривень, то ситуація у Волинській області є не такою втішною!  Частина районів Волинської області потерпають від дефіциту фінансування інсулінів, батьки змушені купувати його власним коштом!

Ми, Громадська Організація «Об’єднання батьків дітей хворих на цукровий діабет» звертаємось до представників влади усіх рівнів! Адже, недофінансування видатків на забезпечення відшкодування вартості рецептів для безкоштовного отримання препаратів інсуліну ставить під загрозу життя наших дітей!

Наші діти мають право на здоров’я і життя,  на якісне медичне обслуговування та отримання сучасних інсулінів в достатній кількості!», - б’ють на сполох у громадській організації «Об’єднання батьків дітей хворих на цукровий діабет».

Telegram Channel