Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Яна Зінкевич :«Зараз у нас дві передові лінії в Україні»

Обидві ці категорії ми маємо повністю забезпечувати і захищати їхні інтереси.

Яна Зінкевич :«Зараз у нас дві передові лінії в Україні»

Доброволиця-парамедик, командирка Медичного батальйону «Госпітальєри» розповіла про найболючіші проблеми

- На жаль, ситуація на фронті дійсно критична і вона стосується декількох моментів. Насамперед, це відсутність засобів індивідуального захисту, це навіть у тих, хто «суперпоширювачі» (медики, командири і капелани). Якщо говорити про тести, то обіцяли, що серед цих останніх 250 тисяч 10 тисяч має бути відправлено на фронт, - каже Яна. - Якщо говорити про дезінфікуючі засоби, така ж сама ситуація. Усе зараз на себе взяли волонтери.

Є проблема з харчуванням. Тиждень тому був наказ Міноборони стосовно того, що всім підготуватися до польового харчування, тобто сухпайків. 2-4 дні так можна прожити, але не довготривалий час, пише Громадське.

Зараз у нас дві передові лінії в Україні: фронт і  захист від коронавірусу. Тому обидві ці категорії ми маємо повністю забезпечувати і захищати їхні інтереси.

- Зараз почали ротувати бригади, - продовжує Яна Зінкевич. - Міноборони зараз створює ситуацію, коли навпаки є більший шанс зараження на фронті. Бригада — це велика структура. Одну виводити і заводити — це дуже по-дурному зараз, на мою думку. Ніна Южаніна сформувала з юристами перелік того, де можна зекономити кошти, де перерозподілити, вона фактично сформувала законопроєкт зі змінами до бюджету. Але побачимо, як буде. Представники провладної фракції можуть різні неочікувані речі зробити.

Також сьогодні нас «порадували», що буде, ймовірно, голосування за землю. Як вони собі це уявляють, якщо у нас в Раді вже 5 хворих і купа контактних, як вони зведуть кворум? Ми готові зібратися для того, щоб проголосувати за економіку, запобігання коронавірусу, але це не означає, що ми готові сидіти і опрацьовувати 1000 поправок добу.

Telegram Channel