Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Як працюють державні нотаріуси в умовах карантину?

Західне міжрегіональне управління МЮ/ФБ

Як працюють державні нотаріуси в умовах карантину?

Обмежено прийом громадян на період дії карантину в державних нотаріальних конторах

Прийом здійснюється виключно для вчинення невідкладних нотаріальних дій, пов’язаних з можливим пропуском передбачених законодавством строків, а також порушенням прав громадян, за попереднім записом в телефонному режимі. Надання консультацій та роз’яснень з питань вчинення нотаріальних дій здійснюється дистанційно засобами телефонного зв’язку, або шляхом електронного листування. Про це розповів керівник Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Юрій Добош, інформує Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції.

На час обмеження прийому громадян у всіх державних нотаріальних конторах розміщено скриньки «Для звернень громадян» та відповідні оголошення у доступних для цього місцях. Крім цього, у Західному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції України (м.Львів) функціонує гаряча лінія з консультування у сфері нотаріату:

Волинська область – (0332) 78-46-65;
Львівська область – (032) 235-02-86;
Рівненська область – (0362) 63-31-89.

На час обмеження прийому громадян у всіх державних нотаріальних конторах розміщено скриньки «Для звернень громадян» та відповідні оголошення у доступних для цього місцях. 

Приватним нотаріусам рекомендовано також обмежити прийом громадян та вчиняти лише невідкладні нотаріальні дії. При цьому, необхідно в обов’язковому порядку дотримуватися рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України та здійснювати усі можливі профілактичні заходи.

Враховуючи вищенаведене, рекомендуємо утриматися від звернень до державних нотаріальних контор та приватних нотаріусів без нагальної на те потреби на час дії карантину. За отриманням консультацій та роз’яснень чинного законодавства доцільно звертатися дистанційно засобами телефонного зв’язку, або через електронне листування.

Telegram Channel