Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Мама семирічної хворої на коронавірус: «Вдячна кожному, хто не злякався і допомагав»

Залишається лише здогадуватися звідки дівчинка в сім років підхопила таку небезпеку!?, А, можливо, вірус давно серед нас?!

Ілюстрація

Мама семирічної хворої на коронавірус: «Вдячна кожному, хто не злякався і допомагав»

Її дитину визнали першою інфікованою на covid-19 на Волині

Жінка поділилась своєю історією у фейсбуці.

«Найстрашніший вірус - це людська агресія та байдужість. Я - мама дівчинки, яку визнали першою інфікованою на covid-19 на Волині. Історія така: 18 березня проснувшись вранці, моя доня почала покашлювати. Мене одразу настерегло те, що звідки він взявся, цей кашель, якщо днів 4 до того вона ніде не гуляла ( саме тоді, якщо пам'ятаєте, похолодало і зима нагадала про себе). Не зважаючи на кашель, дитина увесь час була активна і не скаржилась на самопочуття, проте уже близько сьомої години вечора, помірявши температуру, ми побачили 38.4 і зрозуміли: щось тут уже не те. Давши жарознижуючий препарат, через годину температура спала, доня знову поводила себе активно. Ніч пройшла спокійно. Наступного дня ми в телефонному режимі проконсультувались з лікарем і отримали настанови, що робити. На протязі дня температура 36.6-37.2-37.4, дитина активна, не скаржиться, лише кашель. Десь з 17 до 20 знову піднімається температура 38.2, наші дії такі ж, збили температуру, спостерігаємо...Нагадую, дитина активна, ніяких ознак хвороби немає, лише сухий кашель( схожий на подразливий, коли щось лоскоче в горлі). П'ятниця, 20 березня, близько 17:00, температура 38.5, викликаю швидку. 

Залишається лише здогадуватися звідки дівчинка в сім років підхопила таку небезпеку!?, А, можливо, вірус давно серед нас?!

Приїхали, послухали, сказали, що дихання чисте, температура як завжди за годину-півтори спала. Тести на covid-19!!! Ще з п'ятниці, ми почали цікавитись тестами, де можна зробити, де можна придбати, але зіткнулись з тим, що ніде і практично ніяк, так як їх немає, а якщо і є, то невідомо де. Ще одна з причин, чому нам відмовляли ( коли ми по телефону запитували про тести) , тому що, як запевнили нас, ми не в зоні ризику, так як, не були за кордоном, не спілкуватись з тими, хто приїхав з країн з епідемією, не були в контакті з інфікованими . 21-22 березня, а це субота та неділя, пройшли так, як і попередні дні: кашель, температура на протязі дня 36-37.5,під вечір 38, ніч спокійно. На понеділок домовились з сімейним лікарем на прийом, а далі ви все знаєте, лікар оглянула, я розповіла, що тато наш 17 березня повернувся зі столиці, і всі підозри вказували на те, що саме тато міг інфікувати доньку, і можливо у нас covid-19. Зробили тест донечці та чоловіку, результати ви знаєте, у доньки позитивний, у чоловіка негативний. Зазначу, що з вівторка, а це з 24 березня, температура донечки вдень і ввечері в межах норми, 36.6-36.7. В середу, коли офіційно оголосили результати і весь інтернет заполонили пости про наш випадок, я була приголомшена поведінкою людей. Я не засуджую і не звинувачую нікого, просто хочу сказати одне : в будь-якій ситуації залишайтеся людьми. Я вдячна кожному, хто не злякався, кожному, хто підтримав і допомагав, це неймовірно підбадьорює і дає сили.

Нашій сім'ї випав такий шлях, і я хочу донести до кожного з вас: не будьте байдужі, адже ви самі не знаєте, що на вас чекає і де саме. В нашому випадку у чоловіка, в мене та півторарічного нашого синочка вірус не виявлено. Залишається лише здогадуватися, звідки дівчинка в сім років підхопила таку небезпеку!? А, можливо, вірус давно серед нас?! Ніколи не опускайте руки, не здавайтеся і не втрачайте людяність. Небезпека невидима і, як бачите, симптоми схожі на звичайне ГРВІ. Дуже хочу, щоб правда відкрилась, звідки донечка могла принести це. Якби в понеділок ми не звернулись до лікаря і не зробили тест, у вівторок вже температури не було, кашель перейшов у вологий, висновок - ніхто нічого і не зрозумів би. Бережіть свої сім'ї, бережіть себе, дітей, батьків,дідусів і бабусь, бережіть кожного, самоізолюйтеся, перевіряйтесь. Будьте обережні! Розкажіть своїм друзям і знайомим, що без медичної допомоги, без тесту ми самостійно не відрізнимо вірус», пише мама Світлана.

Telegram Channel