Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Завдяки Асоціації міст втрати громад Волині через «коронавірусні» закони зменшаться майже наполовину

АМУ частково відстояла інтереси місцевого самоврядування

tverezo.info

Завдяки Асоціації міст втрати громад Волині через «коронавірусні» закони зменшаться майже наполовину

Парламент врахував деякі пропозиції Асоціації міст України у змінах до Податкового кодексу

Унаслідок того, що Верховна Рада зреагувала на пропозиції АМУ, втрати місцевих бюджетів будуть зменшені приблизно наполовину, інформує Офіс реформ, Волинське регіональне відділення Асоціації міст України.

За попередніми підрахунками консультанта з бюджетних питань АМУ Василя Грома, який працює на Волині в межах проєкту «ПУЛЬС», волинські громади через «коронавірусні» закони, могли недоотримати в межах 90-100 мільйонів гривень.

Закон, прийнятий ВР 30 березеня щодо забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням COVID-2019, зокрема, передбачає зміни до Податкового кодексу.

За змінами об'єднані місцеві громади позбавлять надходжень з плати за землю та з податку на нерухоме майно лише за березень, а не за березень- квітень, як пропонувалося.

Саме завдяки цьому, як наголошують в АМУ, очікувані втрати будуть зменшені наполовину. За змінами об'єднані місцеві громади позбавлять надходжень з плати за землю та з податку на нерухоме майно за березень, а не за березень- квітень, як пропонувалося.

Також у цьому Законі схвалено норму, якою органам місцевого самоврядування у 2020 році надано право вносити зміни до прийнятих рішень про встановлення місцевих податків та зборів в частині зменшення ставок лише єдиного податку без застосування певних норм Податкового кодексу України, Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», Закону України «Про доступ до публічної інформації», Закону України «Про державну допомогу суб'єктам господарювання».

Нагадаємо, АМУ пропонувала дозволити ОМС без обмежень щодо термінів (встановлених чинним законодавством) ухвалювати рішення, вносити зміни до вже попередніх рішень, встановлювати пільги на всі місцеві податки та збори.

Telegram Channel