Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Ковелі пам’ятка архітектури матиме нове життя

150 тисяч гривень на проєкт відновлення уже виділили

kovelrada.gov.ua

У Ковелі пам’ятка архітектури матиме нове життя

Будівлю, де колись був РАЦС, відремонтують і переселять туди музей

У Ковелі тривають підготовчі роботи щодо переміщення комунального закладу «Ковельський історичний музей» з будівлі, що в міському парку (вул. Олени Пчілки, 11), у приміщення, де колись був міський відділ РАЦСу (вул. Степана Бандери, 18). Наприкінці минулого року обранці громади дали на це згоду, адже давно назріла потреба у збільшенні площ культурного закладу та його модернізації, інформує сайт Ковельської міськради.

Пам’ятка архітектури місцевого значення, де довгі роки працював міський РАЦС, майже вдвічі більша за площу нинішнього музею.

Нині музей знаходиться в аварійному приміщенні. Крім того, там немає санвузла. Для його облаштування необхідно здійснити добудову. Існуюча площа є уже недостатньою і для розміщення експозиційних матеріалів. Пам’ятка архітектури місцевого значення, де довгі роки працював міський РАЦС, майже вдвічі більша за площу нинішнього музею.

Тож подальшим кроком для реалізації запланованого стало нещодавнє рішення депутатів, прийняте на березневій сесії, щодо виділення 150 тисяч гривень на виготовлення проєктно-кошторисної документації для здійснення ремонтних робіт пам’ятки архітектури на вул.Степана Бандери, 18. Проєктанти будуть тісно співпрацювати з колективом музею, вивчатимуть їх пропозиції та побажання щодо розміщення та площ майбутніх кімнат, погоджуватимуть усі архітектурні напрацювання. У подальшому тут можливе створення культурного комплексу міста.

Telegram Channel