Незвичайні та прості рецепти вареників - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 27.00 € 29.72
Незвичайні та прості рецепти вареників

Вони можуть бути неперевершеними

blog.metro.ua

Незвичайні та прості рецепти вареників

Вареники – дуже смачна та ситна страва, що багато хто з нас полюбляє з самого дитинства. Їх можна готувати з різних продуктів – сира, м'яса, овочів, фруктів, ягід

Вареники – дуже смачна та ситна страва, що багато хто з нас полюбляє з самого дитинства. Їх можна готувати з різних продуктів – сира, м'яса, овочів, фруктів, ягід

Впевнені, що в кожної господині є свій улюблений рецепт, який дозволяє їй завжди смачно накривати стіл. Якщо думаєте, як незвичайно приготувати пересічну страву, запрошуємо до читання нашої статті. Також завжди цікаві кулінарні поради ви знайдете у блозі https://blog.metro.ua/gotuyemo-nezvychajni-ale-pry-tsomu-prosti-varenyky/.

Для гурманів

Ви здивуєтесь, але вареники можуть бути дуже смачними, навіть вишуканими. Вони підійдуть до романтичної вечері, урочистої трапези. Смачно – незмінно, красиво – по особливому.

Часу знадобиться біля півтори годин. Борошно краще найоптимальніше брати типу семоли – з твердих сортів пшениці. Воно дозволяє формувати міцні пружні вироби, що будуть добре тримати форму. 

 

 Інші інгредієнти:

  • 500 г семоли;
  • 2 середнього розміру курячих яйця, 2 білки, 7 жовтків;
  • 450 г сиру сорту рікота;
  • 400 г шпинату (свіжий, заморожений);
  • щіпка мускатного горіха, перец та сіль;
  • трохи вершкового масла.

Етапи приготування:

1. Готуємо тісто – з борошна, яйця, додаткових жовтків.

2. Вимішуємо масу у зручній мисці, загортаємо в плівку, кладемо до холодильнику хвилин на 30.

3. Беремося за начинку. Свіжий шпинат нарізаємо на тонкі смужки, заморожений одразу відправляємо на сковорідку з розігрітим маслом.

4. Коли зелень охолоне, змішайте її з рікотою та збитими білками. Додайте в сирно-овочеву суміш мускатний горіх, перець, сіль.

5. Дістаньте з холодильника тісто, розкатайте його максимально тонко. Семола робить страву пружною, еластичною, тож проблем не буде.

6. Ліпіть вареники, кладіть багато начинки. Від мереживного ліплення краще відмовитися.

7. Варіть біля 5 хвилин.

Прості вареники вийдуть дуже смачними, незвичайними. Подавати їх краще за все під соусом з нежирних вершків та твердого сиру типу пармезан. 200 мл вершків нагрійте у сотейнику, туди ж покладіть жир, готуйте до повного розчинення. Інший варіант підливи – сметана та червона ікра.

Як приготувати вареники у духовці

Інший цікавий варіант приготування страви – у духовці. Вареники будемо робити за класичним рецептом, що знає кожна господиня. Час приготування страви – 1 година.

Продукти:

  •  половинка білоголової капустини;
  • 1 морквина;
  • 1 цибулина;
  • трохи олії;
  • 450 г пшеничного борошна;
  • 1 куряче яйце +жовток;
  • 1 склянка води;
  • сіль та перець;
  • підсмажений кунжут;
  • сметанний соус.

Цієї кількості вистачить на 3-4 порції.

Як готувати:

1. Робимо тісто – у миску з борошном засипаємо сіль, потім вливаємо збите яйце, вимішуємо 5 хвилин, додаємо воду. Загортаємо плівкою, ставимо до холодильника.

2. Готуємо начинку – шаткуємо капусту поздовжньо, перерізуємо поперек. Морквину треба добряче подрібнити, цибулю нарізати на шматки.

3. На сковороді з олією пропасерувати цибулю, додати моркву. Готувати ще кілька хвилин.

4. Збільшити вогонь і додати до засмажки капусту. Готувати 5 хвилин, весь час помішувати.

5. Взяти з холодильника основу для майбутньої страви. Знову вимішати тісто, посипаючи його борошном, розкатати тонкий лист, зробити кружечки, зліпити вареники.

 

 6. Викласти вироби з тіста на деко, змащене олією. Вареники змастити жовтком, присипати насінням кунжуту.

7. Випікати не більш, ніж півгодини, оптимальна температура 180 градусів.

Можна використовувати пюре картоплі з грибами, картоплю, печінку, відварене м'ясо, гречану кашу з грибами, сир як начинку чи гарнір.