
Вони можуть бути неперевершеними
Незвичайні та прості рецепти вареників
Вареники – дуже смачна та ситна страва, що багато хто з нас полюбляє з самого дитинства. Їх можна готувати з різних продуктів – сира, м'яса, овочів, фруктів, ягід
Вареники – дуже смачна та ситна страва, що багато хто з нас полюбляє з самого дитинства. Їх можна готувати з різних продуктів – сира, м'яса, овочів, фруктів, ягід
Впевнені, що в кожної господині є свій улюблений рецепт, який дозволяє їй завжди смачно накривати стіл. Якщо думаєте, як незвичайно приготувати пересічну страву, запрошуємо до читання нашої статті. Також завжди цікаві кулінарні поради ви знайдете у блозі https://blog.metro.ua/gotuyemo-nezvychajni-ale-pry-tsomu-prosti-varenyky/.
Для гурманів
Ви здивуєтесь, але вареники можуть бути дуже смачними, навіть вишуканими. Вони підійдуть до романтичної вечері, урочистої трапези. Смачно – незмінно, красиво – по особливому.
Часу знадобиться біля півтори годин. Борошно краще найоптимальніше брати типу семоли – з твердих сортів пшениці. Воно дозволяє формувати міцні пружні вироби, що будуть добре тримати форму.

Інші інгредієнти:
- 500 г семоли;
- 2 середнього розміру курячих яйця, 2 білки, 7 жовтків;
- 450 г сиру сорту рікота;
- 400 г шпинату (свіжий, заморожений);
- щіпка мускатного горіха, перец та сіль;
- трохи вершкового масла.
Етапи приготування:
1. Готуємо тісто – з борошна, яйця, додаткових жовтків.
2. Вимішуємо масу у зручній мисці, загортаємо в плівку, кладемо до холодильнику хвилин на 30.
3. Беремося за начинку. Свіжий шпинат нарізаємо на тонкі смужки, заморожений одразу відправляємо на сковорідку з розігрітим маслом.
4. Коли зелень охолоне, змішайте її з рікотою та збитими білками. Додайте в сирно-овочеву суміш мускатний горіх, перець, сіль.
5. Дістаньте з холодильника тісто, розкатайте його максимально тонко. Семола робить страву пружною, еластичною, тож проблем не буде.
6. Ліпіть вареники, кладіть багато начинки. Від мереживного ліплення краще відмовитися.
7. Варіть біля 5 хвилин.
Прості вареники вийдуть дуже смачними, незвичайними. Подавати їх краще за все під соусом з нежирних вершків та твердого сиру типу пармезан. 200 мл вершків нагрійте у сотейнику, туди ж покладіть жир, готуйте до повного розчинення. Інший варіант підливи – сметана та червона ікра.
Як приготувати вареники у духовці
Інший цікавий варіант приготування страви – у духовці. Вареники будемо робити за класичним рецептом, що знає кожна господиня. Час приготування страви – 1 година.
Продукти:
- половинка білоголової капустини;
- 1 морквина;
- 1 цибулина;
- трохи олії;
- 450 г пшеничного борошна;
- 1 куряче яйце +жовток;
- 1 склянка води;
- сіль та перець;
- підсмажений кунжут;
- сметанний соус.
Цієї кількості вистачить на 3-4 порції.
Як готувати:
1. Робимо тісто – у миску з борошном засипаємо сіль, потім вливаємо збите яйце, вимішуємо 5 хвилин, додаємо воду. Загортаємо плівкою, ставимо до холодильника.
2. Готуємо начинку – шаткуємо капусту поздовжньо, перерізуємо поперек. Морквину треба добряче подрібнити, цибулю нарізати на шматки.
3. На сковороді з олією пропасерувати цибулю, додати моркву. Готувати ще кілька хвилин.
4. Збільшити вогонь і додати до засмажки капусту. Готувати 5 хвилин, весь час помішувати.
5. Взяти з холодильника основу для майбутньої страви. Знову вимішати тісто, посипаючи його борошном, розкатати тонкий лист, зробити кружечки, зліпити вареники.

6. Викласти вироби з тіста на деко, змащене олією. Вареники змастити жовтком, присипати насінням кунжуту.
7. Випікати не більш, ніж півгодини, оптимальна температура 180 градусів.
Можна використовувати пюре картоплі з грибами, картоплю, печінку, відварене м'ясо, гречану кашу з грибами, сир як начинку чи гарнір.
