Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Інфікування медпрацівників COVID-19 в луцькій лікарні розслідує поліція

Юрій Крошко сказав, що поки прізвищ озвучувати не буде

Суспільне.Волинь

Інфікування медпрацівників COVID-19 в луцькій лікарні розслідує поліція

Слідство встановить, хто і в чому винен

Начальник головного управління Нацполіції в області Юрій Крошко розповів журналістам Суспільного, що на сьогоднішній день на Волині зафіксовані два правопорушення, що регулюються статтею 325 Кримінального Кодексу України про порушення санітарних норм щодо запобігання інфекційним захворюванням.

Юрій Крошко каже: одне з правопорушень, яке нині розслідують волинські поліцейські, стосується випадків зараження медпрацівників.

Начальник ГУ Нацполіції Волині Юрій Крошко: «На сьогоднішній день з початку карантину в єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості про два факти, відповідальність за які передбачена ст.325 ККУ. Один факт робота однієї з мереж, коли не реагували на наші зауваження і продовжували.

Інший факт - це по факту неналежного виконання своїх службових обов'язків у зв'язку із розповсюдженням інфекції службовими особами управлінь охорони здоров'я. Поки що без прізвищ. Слідство встановить: хто і в чому винен.»

Санкція статті передбачає штраф до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років. Інший факт – це по факту неналежного виконання своїх службових обов'язків у зв'язку із розповсюдженням інфекції службовими особами управлінь охорони здоров'я. Поки що без прізвищ. Слідство встановить: хто і в чому винен.»

Нагадаємо, станом на 2 квітня у Луцькій міській клінічній лікарні 8 медпрацівників інфікувалися коронавірусом.

Нині у 80-ти медпрацівників Луцької міської клінічної лікарні, які могли контактувати із інфікованими, відібрані матеріали для аналізу на виявлення коронавірусної інфекції, – про це розповіла заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак. 

Telegram Channel