Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
20 українських лікарів вирушили в охоплену коронавірусом Італію: допомагати і набиратися досвіду

Отакої!

Фото: REUTERS

20 українських лікарів вирушили в охоплену коронавірусом Італію: допомагати і набиратися досвіду

Так вирішив Президент Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський підписав указ про надання гуманітарної допомоги Італійській Республіці. Документом передбачається, що бригада українських медиків поїде до Італії для допомоги в боротьбі з пандемією COVID-19 та обміну досвідом.

20 українських медиків на два тижні вирушили до Італії для надання допомоги у лікуванні інфікованих COVID-19, повідомляє УНІАН.

Про це під час онлайн-брифінгу заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, коментуючи вчорашній указ президента Володимира Зеленського про надання гуманітарної допомоги Італійській Республіці.

3 квітня Зеленський підписав указ про надання гуманітарної допомоги Італійській Республіці.

«Це наших 20 лікарів, які поїхали на чотирнадцять днів до Італії допомогти італійським лікарям в наданні медичної допомоги», - сказав Ляшко.

За його словами, після повернення до України все залежатиме від епідеміологічної ситуації – якщо вона буде стабільною, і не виникне крайньої необхідності залучати цих лікарів, то вони пройдуть двотижневу обсервацію вдома.

Водночас, як додав Ляшко, якщо допомога цих лікарів буде необхідна, то вони проходитимуть обсервацію у закладах охорони здоров’я, які надають допомогу хворим на COVID-19.

Як відомо, 3 квітня Зеленський підписав указ про надання гуманітарної допомоги Італійській Республіці. Документом передбачається, що бригада українських медиків вирушить до Італії для допомоги в боротьбі з пандемією COVID-19 та обміну досвідом. Україна забезпечить оплату та захист лікарям, а італійська сторона - проживання та харчування.

Telegram Channel