Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Волинській обласній дитячій лікарні небезпеки для пацієнтів нема

Нині в медустанові нема жодного хворого з підозрою на COVID-19.

Ishai Parasol

У Волинській обласній дитячій лікарні небезпеки для пацієнтів нема

Новина про те, що в офтальмологічному відділенні цього лікувального закладу на другому поверсі, поруч із онкогематологічним центром, при необхідності розмістять пункт надання допомоги дітям, інфікованим коронавірусом, неабияк схвилювала людей

Хоча начальник управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Ігор Ващенюк на брифінгу запевняв, що заражених коронавірусом дітей будуть лікувати в першу чергу в інфекційній лікарні, батьки онкохворих забили на сполох. Занепокоїлися усі, адже обласна дитяча лікарня – єдине місце порятунку для маленьких лучан і волинян. Ініціативна група активістів розпочала збір підписів проти ймовірного сусідства онкогематологічного центру з потенційно небезпечним відділенням. Багато хто протестував загалом проти того, що Волинську обласну дитячу лікарню визначили закладом першої черги з надання допомоги хворим з COVID-19.

Обласна дитяча лікарня не брала і не бере на лікування недужих із підвищеною температурою та іншими симптомами, характерними для ГРВІ, грипу та корона вірусної інфекції, їх госпіталізовують в інфекційну.

Залагоджувати цю проблему довелося адміністрації Волинського дитячого територіального медичного об’єднання. Як розповів медичний директор з хірургічної роботи Ігор Дородних, довелося багато спілкуватися з людьми, щоб зняти напругу. Пункт для обсервації ймовірно інфікованих пацієнтів вирішено розмістити на 3-ому поверсі. Але нині там нема жодного хворого з підозрою на COVID-19. Адже обласна дитяча лікарня не брала і не бере на лікування недужих із підвищеною температурою та іншими симптомами, характерними для ГРВІ, грипу та корона вірусної інфекції, їх госпіталізовують в інфекційну. Зараз спеціалісти дитячої лікарні надають лише невідкладну допомогу ургентним пацієнтам.

Однак, як наголосив Ігор Дородних, працівники мусять бути готові до екстрених ситуацій, тому важливо мати запас засобів захисту і створити безпечні умови для хворих.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel