Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Вже у 36 волинян і 44 рівнян виявили COVID-19

На вчорашній ранок коронавірус забрав життя вже 52 українців.

Фото phc.org.ua.

Вже у 36 волинян і 44 рівнян виявили COVID-19

Такі дані оприлюднила головний державний санітарний лікар області Наталія Янко станом на вчорашній ранок. За попередню добу додалося 2 нових випадки захворювання в Горохівському районі, тож усього їх тут стало 3

Як повідомив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк, літнього жителя Берестечка госпіталізували в обласну інфекційну лікарню, стан здоров’я двох інших інфікованих коронавірусом жителів Горохівщини занепокоєння у лікарів не викликає. Найбільше випадків зараження — 12, у т. ч. 1 летальний, — зафіксовано в Луцьку. У Старовижівському районі — 11, на жаль, помер від COVID-19 водій  екстреної медичної допомоги, серед інфікованих — його рідні й колеги. У Луцькому і Володимир–Волинському районах офіційно зареєстровано по 4 випадки зараження, у Рожищенському та Ківерцівському по 1.

В області постраждало від коронавірусної інфекції троє дітей віком до 7 років (Луцький район, смт. Стара Вижівка, м. Володимир–Волинський), а також 4 волинян до 30 років. В 11 хворих діагноз встановлено при зверненні по медичну допомогу. 25 інфікованих виявлено в ході проведення епідеміологічних розслідувань при обстеженні осіб, котрі контактували із хворими на COVID-19.

Перший удар прийняли на себе медичні працівники Волині: коронавірусну інфекцію виявлено у 20 із них, двоє померло.

Перший удар прийняли на себе медичні працівники Волині: коронавірусну інфекцію виявлено у 20 із них, двоє померло. Лікарі кажуть, що вони мали хронічні супутні захворювання. Більшість же інфікованих лікуються амбулаторно, у стаціонарах надають допомогу 9 пацієнтам із COVID-19, з них одна хвора — на апараті штучної вентиляції легень.

Практично у кожній районній лікарні є пацієнти з підозрою на коронавірус, усього їх в області на вчорашній день було 29 осіб. Зразки біологічного матеріалу від них передані у вірусологічну лабораторію ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України», яка проводить молекулярно–генетичні дослідження методом полімеразно–ланцюгової реакції. Загалом тут за період спостереження виконали 227 таких досліджень, а з урахуванням тих, що проводилися в Києві, лабораторним методом обстежено 446 волинян.

Як розповіла головний державний санітарний лікар області Наталія Янко, лабораторія готується працювати цілодобово. Зараз облаштовують додаткові робочі місця, встановлюють додаткове обладнання, залучили спеціалістів–вірусологів із лікарень та приватних закладів.

— Ми почали готуватися до роботи в умовах пандемії ще у січні. Але пік захворюваності попереду, тож потрібно створити умови для цілодобового режиму досліджень, місце для відпочинку працівників, налагодити їхнє харчування. Цими днями у нас перебували експерти Міністерства охорони здоров’я України з питань молекулярної лабораторної діагностики, вони позитивно оцінили рівень кваліфікації наших вірусологів, потужності закладу. Не менш напружено працюють і лікарі–епідеміологи, які теж тепер на вагу золота. Зараз проводяться протиепідемічні заходи у 29 зареєстрованих вогнищах COVID-19, з початку епіднагляду проведено розслідування 178 підозр на ймовірне зараження новим коронавірусом, — розповіла Наталія Янко.

З учорашнього дня пацієнтів із пневмоніями готові госпіталізовувати до Волинської обласної лікарні в Боголюбах, де створено належні умови для порятунку хворих із COVID-19 з ускладненнями.

P. S. На ранок середи у Рівненській області було зафіксовано 44 випадки захворювання на коронавірус і 6 летальних випадків у зв’язку з цим.

Дані по Україні: 1668 хворих на COVID-19, вилікувалось 35 осіб, померло — 52.

Оксана КРАВЧЕНКО.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel