Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Ігор Поліщук прокоментував рішення обласної влади сидіти вдома на вихідні

«Рішення вже спричинило неправдиві чутки про закриття усіх магазинів та АЗС в місті, панічні настрої серед лучан та черги в магазинах й аптеках».

Волинь-нова

Ігор Поліщук прокоментував рішення обласної влади сидіти вдома на вихідні

Зовсім незрозумілим є те, як це рішення має реалізовуватися, хто буде контролювати його виконання, має воно обов'язковий чи рекомендаційний характер, зазначив радник міського голови Луцька Ігор Поліщук

Він, зокрема, написав на своїй сторінці у Фейсбуці:

«В Луцьку ми одними з перших в Україні прийняли найбільш жорсткі, але й найбільш ефективні обмежувальні заходи по карантину включно з повною зупинкою громадського транспорту. По кожному обмежувальному заходу приймалося рішення виходячи з аналізу його ефективності та можливості проконтролювати ту чи іншу заборону або обмеження.

Наша команда усіляко підтримує карантин та обмежувальні заходи, які є ефективними та можуть реально запобігти поширенню коронавірусу в Луцьку, Волинській області та Україні.

Однак на засіданні комісії ТЕБ та НС при Волинській ОДА прийнято не зовсім зрозуміле рішення про особливий режим пересування, згідно з яким з 13.00 суботи до 06.00 год. понеділка волинян просять не виходити з дому та придбати необхідні продукти та ліки заздалегідь.

Зовсім незрозумілим є те, як це рішення має реалізовуватися, хто буде контролювати його виконання, має воно обов'язковий чи рекомендаційний характер, яка відповідальність наступає за його порушення та інші деталі.

Дане рішення вже спричинило неправдиві чутки про закриття усіх магазинів та АЗС в місті, панічні настрої серед лучан та черги в магазинах й аптеках.

Дане рішення вже спричинило неправдиві чутки про закриття усіх магазинів та АЗС в місті, панічні настрої серед лучан та черги в магазинах й аптеках.

Вважаю, що рішення про прийняття обмежувальних заходів необхідно приймати виважено та обережно, детально проаналізувавши стан справ, в повній мірі усвідомлюючи його наслідки та можливість реального контролю за його виконанням. Також вважаю, що після прийняття рішення необхідно детально роз'яснити механізм його реалізації та інші обставини з метою уникнення паніки та поширення чуток.

Додатково ще раз повідомляю, що ні магазини, ні аптеки, ні АЗС на вихідні зачинятися не будуть.

Разом з тим закликаємо залишатися лучан вдома та без зайвої потреби не покидати свої помешкання. Чим більш дисципліновано ми будемо дотримуватися карантину й берегти себе та своїх рідних, тим швидше він закінчиться».

 

Telegram Channel