Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У санаторії де лікувався, хворий на коронавірус волинянин, кажуть, що він заразився в іншому місці

У закладі стверджують, що закон не порушували.

Фото із сайту санаторію «Червона калина».

У санаторії де лікувався, хворий на коронавірус волинянин, кажуть, що він заразився в іншому місці

У лікувальному закладі «Червона калина», що на Рівненщині, прокоментували інформацію щодо 72-річного жителя Нововолинська, у якого 8-го квітня виявили коронавірус і який до того був пацієнтом закладу

Чоловіка виписали із санаторію 31-го березня, а з 1-го квітня «Червону калину» закрили на карантин, повідомив головний лікар закладу Микола Сивий. За його словами, працівники, з якими він контактував, наразі симптомів хвороби не мають, тому виключає можливість інфікування у санаторії, передає «Суспільне».

У нас дотримані були всі міри: температура міряється при вході – раз, потім на ресепшені – два. Плюс септиків стоїть ціла «батарея».

Як пояснила Суспільному юристка санаторію Надія Сергійчук, «Червона калина» – це лікувальний заклад і його робота у період введеного урядом з 12-го березня загальнодержавного карантину не є порушенням.

– Ми долікували тих людей, які приїхали. У нас дотримані були всі міри: температура міряється при вході – раз, потім на ресепшені – два. Плюс септиків стоїть ціла «батарея». Ці люди прибули по договору, ми їх зобов'язані були прийняти, бо задовго до цього ми пишемо гарантійний лист, що ми приймемо цю людину.

Нагадаємо, вчора Нововолинський міський голова Віктор Сапожніков розповів, що наразі уточнюються контактні особи госпіталізованого чоловіка, попередньо – це близько 60 осіб.

– За попередніми даними, дійсно він був у «Червоній калині». На початку квітня він поступив, із 16-го березня по 1 квітня він був у «Червоній калині». Уже звідти, – я кажу, що це попередні дані, – він був звідти направлений додому. Я маю інформацію, що він не один був у «Червоній калині», із Нововолинська таких було 8 людей. Усе це уточнюється і тоді будуть вжиті заходи.»

Telegram Channel