Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Волині ледь не згорів дендропарк

Вогню не дали поширитися на очерет.

Фото volyn-museum.com.ua.

На Волині ледь не згорів дендропарк

Понад годину працівники музею-скансену боролися з вогнем

Увечері, після погулянок на природі в Рокинівському дендропарку – пам’ятці садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Байрак», на Вербну неділю невідомі залишили вогнище без догляду, повідомляє «Музейний простір Волині».

Вогонь почав хазяйнувати по сухостою. Лише завдяки рішучим діям сторожа музею Володимира Шрамка, який підняв тривогу, вогонь власними силами вдалося приборкати.

Зусиллями музейників вдалось загасити пожежу. Червоному півню не дали поширитися на очерет у ставку та сухостій в дендропарку. 

Понад годину Аркадій Ковальчук із своїм зятем Юрою Похальчуком, Володимиром Шрамком та директором музею Олександром Середюком боролися з вогняною стихією. Були використані музейні вогнегасники, привезена вода в каністрах. Зусиллями музейників вдалось загасити пожежу. Червоному півню не дали поширитися на очерет у ставку та сухостій в дендропарку.

Дирекція музею попереджає і застерігає, що порушників режиму відвідування парку будуть карати не тільки в адміністративному порядку штрафом у 150 тисяч грн. (згідно нових поправок закону України), а й за козацьким звичаєм шмагатимуть справжніми нагаями.


Музейники загасили пожежу власними силами.
 

 

Telegram Channel