Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Рівненщині з 33-х медпрацівників із захворюванням на COVID-19 половина з обласної лікарні

На передовій – лікарі.

Фото pixabay.

На Рівненщині з 33-х медпрацівників із захворюванням на COVID-19 половина з обласної лікарні

З 10 квітня медиків тестують у три черги

З часу оголошення пандемії у 33-х медичних працівників на Рівненщині виявлено захворювання на COVID-19.

Зокрема, в обласній клінічній лікарні зареєстровано таких 16 осіб, Сарненській центральній районній лікарні – 11, Здолбунівській ЦРЛ - 4 особи, Рокитнівській районній лікарні і центрі первинної медико-санітарної допомоги «Північний» (м. Рівне) – по 1-й особі.

Державний санітарний лікар Рівненської області Роман Сафонов коментує: «У період епідемії медичний персонал традиційно є найбільш вразливою до інфекцій групою населення. Ця проблема характерна абсолютно для всіх країн світу. Україна не є винятком».

Відповідно до постанови Державної санітарної служби України з 10 квітня розпочато тестування медпрацівників у 3 черги: І-ша - працівники, які мають проблеми через хворобу, ІІ-га черга – ті, які мають найбільше контактів з хворими на COVID-19, і ІІІ-тя - медпрацівники, які контактували з хворими на COVID-19 колегами, і члени родин лікарів. Державний санітарний лікар Рівненської області Роман Сафонов коментує: «У період епідемії медичний персонал традиційно є найбільш вразливою до інфекцій групою населення. Ця проблема характерна абсолютно для всіх країн світу. Україна не є винятком».

Telegram Channel