Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Серед військовослужбовців Держприкордонслужби зафіксовано перший випадок захворювання на COVID-19

Зафіксовано перший випадок захворювання на COVID-19.

Державна прикордонна служба України.

Серед військовослужбовців Держприкордонслужби зафіксовано перший випадок захворювання на COVID-19

Перший випадок захворювання на COVID-19 серед військовослужбовців Держприкордонслужби зафіксовано сьогодні

Прикордонник одного з підрозділів в Закарпатській області ще декілька днів тому був госпіталізований до центральної районної лікарні з підвищеною температурою. Тоді лікарі діагностували у нього ГРЗ. Військовослужбовцю одразу провели і експрес-тест на коронавірусну інфекцію, який дав негативний результат.

Після цього, під час перебування на лікуванні прикордоннику також провели ПЛР-тест. Результати, що надійшли підтверджують наявність у нього захворювання на COVID-19.

Наразі стан військовослужбовця задовільний, температура тіла у нормі.

Наразі стан військовослужбовця задовільний, температура тіла у нормі. Державна прикордонна служба України підтримує постійний зв'язок з лікарями для забезпечення військовослужбовця всім необхідним.

Крім того, встановлюється коло всіх осіб з ким прикордонник контактував. Також в підрозділі проведені заходи безпеки щодо недопущення поширення захворювання, в т.ч. забезпечені міри по самоізоляції та обсервації персоналу.

Відмітимо, що прикордонники одні з перших, хто долучився до заходів з недопущення поширення коронавірусу територією України і щоденно перебувають у зоні ризику, оскільки контактують з великою кількістю людей під час заходів прикордонного контролю. Для збереження здоров’я військовослужбовців від початку заходів вони були забезпечені всіма необхідними засобами індивідуального захисту. В той же час від середини лютого, через контакт з особами, у яких в подальшому підтверджувалося захворювання на коронавірусну інфекцію понад 300 прикордонників перебувало під медичним наглядом лікарів на самоізоляції або обсервації в лікувальних закладах.

Додамо, життя і здоров'я прикордонників — понад усе, тому керівництво ДПСУ робить і продовжуватиме робити все можливе, аби убезпечити особовий склад від захворювання.

Джерело: Державна прикордонна служба України.
Telegram Channel