Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Депутати «Європейської Солідарності» відновили державний прапор над пам’ятним знаком Сергію Нігояну

«Ми будемо захищати Україну так, як захищають нашу державу бійці на фронті, так, як захищають наших людей медики».

Фото ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ.

Депутати «Європейської Солідарності» відновили державний прапор над пам’ятним знаком Сергію Нігояну

Народні депутати з фракції «Європейська Солідарність» відновили український прапор над пам’ятним знаком Сергію Нігояну, який був вбитий на вулиці Грушевського у Києві 22 січня 2014 року. Минулої ночі прапор з меморіального знаку зник

«Синьо-жовтий державний український прапор з місця загибелі Нігояна. Ми вирішили помістити його на місце, тому що для всіх майданівців це є дуже особливий момент. Сергій був першим загиблим на Майдані, і це був січень місяць. І в контексті тих справ, які зараз порушують проти майданівців і розказують, що до 18 лютого взагалі ніхто не загинув. Убивства почалися набагато раніше, і ми маємо пам’ятати кожного, хто став Героєм Небесної Сотні. Тому що саме їхня жертва дала нам шанс на нашу державу. Сьогодні особливо важливо відкараскатися від усіх тих, хто намагається його переписати, десакралізувати. Важливо пам’ятати їх і нам важливо розуміти – наскільки величезна ціна була заплачена за те, щоб у нас був шанс у цьому житті», – сказала Софія Федина. 

У 13-14 роках на Революцію Гідності повстала вся Україна, повстала проти спроб влади Януковича розвернути нас в бік Росії.

«У 13-14 роках на Революцію Гідності повстала вся Україна, повстала проти спроб влади Януковича розвернути нас в бік Росії. І повстала проти того, щоб позбавити Україну європейського майбутнього. Ми не дамо цим процесам реалізовуватися. Тому ми будемо захищати Таню Чоновол, будемо вимагати негайного звільнення адвокатів Януковича, адвокатів Єфремова, людей з конфліктом інтересів, які сьогодні зацікавлені лише в одному – покласти Україну під Росію. Ми будемо захищати Україну так, як захищають нашу державу бійці на фронті, так, як захищають наших людей медики», – заявив лідер «Європейської Солідарності», п’ятий Президент України Петро Порошенко. 

«Всім очевидно, що «парашутисти» Януковича, які зараз діючою владою десантовані у керівництво правоохоронних і судових органів, прийшли туди для того, аби вичистити навіть пам`ять про Революцію Гідності. Атакувати учасників Революції Гідності. Коли ми проходили парламентські вибори, ми говорили про те, що будемо парламентським спецназом. Виявляється, що на сьогодні ми саме цю функцію маємо виконувати, захищаючи державу. І точно ми переможемо, я не має в цьому жодного сумніву», – наголосив Порошенко. 

«Очевидно, це подальша спроба переписувати історію Майдану. Кілька днів тому парламентська більшість ухвалила новий бюджет, який передбачає майже на половину скорочення витрат на культуру, і серед зрізаних статей зокрема і статті, пов`язані із створенням музею Революції Гідності. Ми зараз бачимо, що опиняємося знову у ситуації, коли держава фактично усувається від процесів збереження пам`яті про Майдан. Ми маємо бути до того готовими. Ми маємо брати на себе відповідальність за те, щоб зберігати цю пам`ять, – і ми це зробимо», – наголосив Володимир В’ятрович. 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel