Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Володимир Зеленський: «Після Пасхи може бути страшна статистика, тому Великдень ми повинні зустрічати вдома»

«Святкуватимемо в наступному році і всі разом підемо до церкви».

Фото зі сторінки Володимира Зеленського в Instagram.

Володимир Зеленський: «Після Пасхи може бути страшна статистика, тому Великдень ми повинні зустрічати вдома»

Про це Президент України заявив в ефірі програми «Свобода слова» Савіка Шустера

Володимир Зеленський не виключає, що після Великодня Україна може отримати страшну статистику, а коронавірусом можуть захворіти від 2% до 10% від усього населення країни.

«Зараз ми ситуацію непогано контролюємо, у нас дуже непогані цифри. У нас поки немає навіть першої хвилі захворювання, ми стримуємо ситуацію. Але у нас може бути після Пасхи страшна статистика – від 2 до 10 відсотків хворих від усього українського населення. Причому 2% – це ще більш-менш, а якщо буде 10% – дуже складна ситуація, – сказав президент в ефірі програми «Свобода слова» Савіка Шустера.

– Люди, які не самоізолюються і підуть до церкви, знаєте, що зроблять? Вони поставлять перед вибором медиків, як це було в Італії. Якщо буде від 2 до 10 відсотків хворих – медики будуть вирішувати, кому жити далі. Цього можна уникнути, якщо люди будуть дотримуватися умов карантину. Ніхто не заварює двері в будинку, ніхто нікого не б’є, не заганяє додому силою.

Якщо буде від 2 до 10 відсотків хворих – медики будуть вирішувати, кому жити далі.

24 квітня з урядом ми вийдемо з комунікацією. Люди зрозуміють, які заходи карантину будуть пом’якшені. Тому що частково людей потрібно буде відпускати на роботу. Галузі, які для нас дуже важливі, частково будуть відкриватися. Може бути пом’якшення в травні по транспорту. Такі послаблення розпочнуться, якщо не буде великої хвилі.

Великдень – дуже важливе свято. Але зараз в світі інший формат виживання. У нас немає іншого кроку – ми повинні зустрічати Великдень вдома. Тому люди повинні знати: свята святами, але будемо святкувати в наступному році. Всі разом підемо до церкви. А сьогодні всім терпіння і хоча б раз відреагувати не серцем, а розумом».

Станом на ранок 17 квітня в Україні зафіксовано 4662 випадки зараження на COVID-19, з них 125 летальних, а 246 пацієнтів одужали. За минулу добу виявлено 501 випадок захворювання коронавірусом.

Статистика по Волині: захворіло на коронавірус 122 людини (зафіксовано перший випадок у Шацькому районі), померло 4. На Рівненщині – 240 хворих на COVID-19, з них 8 летальних.

Telegram Channel