Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У МОЗ показали, як поділили ПЛР-тести на коронавірус між областями

У Києві залишили 20% ПЛР-тестів, решту передали у регіони.

Фото pravda.com.ua.

У МОЗ показали, як поділили ПЛР-тести на коронавірус між областями

Найбільшу кількість тестів отримали Київ, Харківська і Дніпропетровська області, найменшу – Кіровоградська

Міністерство охорони здоров'я розподілило між регіонами майже 250 тисяч ПЛР-тестів на коронавірус SARS-CoV-2. Найбільшу кількість тестів отримали Київ, Харківська, Дніпропетровська та Київська області, найменшу – Кировоградська область. Ця інформація міститься у відповіді МОЗ на депутатський запит Ольги Стефанишиної з фракції «Голосу». Політик оприлюднила документ на своїй сторінці в Facebook у п'ятницю, 17 квітня.

Зокрема, Київ отримав від МОЗ 52 180 ПЛР-тестів, Дніпропетровська область – 17 008, Харківська – 14 560, Київська область – 10 612 тестів. У Донецьку, Миколаївську і Херсонську області було направлено понад 8 тисяч. Найменшу кількість ПЛР-тестів було виділено Кіровоградській області – 6 928.

Інші області, серед них Волинська й Рівненська, отримали понад 7 тисяч тестів (таких областей, що отримали 7128 чи 7 228 – 12).

«Як ділили – загадка. Тому що можна було б подумати, що за кількістю населення, але ні. Адже, наприклад, населення Харківської та Львівської областей відрізняються ненабагато, але в Харківську відправили вдвічі більше тестів, ніж у Львівську або Одеську, де теж більше 2 мільйонів населення. Найбільші осередки епідемії теж ні до чого. Тому що, наприклад, Чернівецька, Івано-Франківська та Тернопільська області мають найбільші спалахи коронавірусу, а тестів туди направили приблизно стільки ж, як і в Сумську або Черкаську - трохи більше 7000», - констатувала Стефанишина.

Telegram Channel