Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Наша землячка намалювала понад тисячу писанок (Фото)

Її мрія – відродити писанкарство в кожній родині.

Фото з фейсбук-сторінки Ольги Назар РОВЕЦЬКОЇ.

Наша землячка намалювала понад тисячу писанок (Фото)

Спеціально до Великодніх свят Народний музей України спільно з працівниками спільноти «Всесвітній день вишиванки» впорядкував неймовірну книгу листівок «Писанковий світ Ольги Ровецької»

Мисткиня Ольга Назар Ровецька, родом із Сокаля Львіської області,  збирає та відтворює старовинні взори, які вже стали надбанням української культурної спадщини, а також авторськи їх переосмислює, створюючи власний впізнаваний стиль, повідомляє сайт «Народний музей України».

Писанкарство в родині пані Ольги - тривала родинна традиція, яка не переривалась навіть за часів радянської окупації. Родині доводилось таємно писати писанки, ризикувати безпекою та добробутом, та все ж це не зупиняло зберігати та передавати з покоління в покоління це неймовірно красиве, сакральне мистецтво. З 12 років писанкарка створила понад тисячу писанок на перепелиних, фазанових, курячих, качиних, страусиних яйцях.

Кожну з 35 листівок можна окремо використовувати як закладки. Це - чудовий подарунок, щоб привітати родичів та друзів зі святами, особливо цього року, коли немає можливості відвідати особисто.

Ольга Ровецька володіє традиційної восковою технікою, техніками травлення, видряпування, поєднання травлення і фарбування природними і штучними барвниками.

 

 Писанкарка мріє відродити писання писанок у кожній українській родині.

«Писанковий світ Ольги Ровецької» - це водночас художній альбом та книга листівок. Кожну з 35 листівок можна окремо використовувати як закладки. Це - чудовий подарунок, щоб привітати родичів та друзів зі святами, особливо цього року, коли немає можливості відвідати особисто.

 

 

Джерело: Роксолана ВИШНЕВИЧ
Telegram Channel