Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
3 підрозділи місцевої пожежної охорони гасили пожежу на Любешівщині (Фото)

Хочуть, щоб зазеленіла молода трава і…вбивають тварин

Фото: Любешівська ОТГ

3 підрозділи місцевої пожежної охорони гасили пожежу на Любешівщині (Фото)

В урочищі Ямниця Залаззівського старостинського округу сталося загорання торовища

Чи не щодень  місцевій пожежній охороні Любешівської селищної ради доводиться гасити пожежі. Зокрема, було загорання торовища  в урочищі Ямниця  Залаззівського  старостинського округу. До гасіння вогню залучили Залаззівську, Бірківську та Седлищенську МПО.

В результаті трава горить практично скрізь, випалюючи молоду рослинність, пошкоджуючи господарські і житлові споруди, вбиваючи тварин і нерідко переходячи в серйозні лісові або торф’яні пожежі.

Любешівська селищна рада звертається до усіх жителів громади та просить дотримуватися правил пожежної безпеки. В умовах сухої сонячної погоди навіть найменша іскра може призвести до великої пожежі та завдати непоправної шкоди лісовим масивам чи знищити житлові будинки. Будьте обережними при поводженні з вогнем, не розводьте багаття на торф’яниках та в лісах, не кидайте не загашені сірники та недопалки з вікон автомобілів.

 

 Окрім того, наші жителі почали палити минулорічне сухе листя і траву. В більшості випадків палії пояснюють свої дії тим, що хочуть допомогти розпуститися молодій траві. В результаті трава горить практично скрізь, випалюючи молоду рослинність, пошкоджуючи господарські і житлові споруди, вбиваючи тварин і нерідко переходячи в серйозні лісові або торф’яні пожежі.

Слід зауважити, що пожежа трави призводить до викиду вуглекислого газу та шкідливих речовин в атмосферу. Про це йдеться на сайті Любешівської ОТГ.

 

Хочуть, щоб зазеленіла молода трава і…вбивають тварин
Хочуть, щоб зазеленіла молода трава і…вбивають тварин

 

«Нагадуємо, що за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність», - зазначають в громаді.

Telegram Channel