Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Молитва «Отче наш» на полотні не вигорить і не забудеться

Волинь-нова

Молитва «Отче наш» на полотні не вигорить і не забудеться

Рівненська майстриня Олена Медведєва продовжує дивувати своїми вишитими міні-книгами і презентувала гаптований «Великодній триптих»

Відома мисткиня Олена медведева з Рівного підготувала подарунок до свята — гаптований «Великодній триптих», робота над яким тривала кілька місяців. у свято Паски вперше демонструвала його прихильникам своєї творчості.

 

 «Нетипове свято — нетипова і презентація! Вишито три мініатюри на новозавітну тематику: «Молитва «Отче наш», «Притча про блудного сина», «Гімн любові». Обрала такі уривки зі Святого Письма, які розкривають суть християнської віри, надії та любові. «Отче наш» - це молитва, якої навчав Своїх учнів Христос у Нагірній проповіді.
Саме слова цієї молитви християни промовляють найчастіше - і в щасті, і в горі. Звертаючись до Бога -Отця, ми покладаємо надію на Нього, славимо Його велич, просимо прощення, вибачаємо інших.
«... Бо Твоє є царство, і сила, і слава навіки. Амінь.»
Душа стає дитинно-щирою і лине в обійми Отця.

Вага однієї книжки - 0,90 грамів, кількість сторінок - 18, висота - 9,2 см, ширина - 8,5 см. Усі три мініатюри ручної роботи, виготовлені із лляного полотна. По завершенню карантину книги перебуватимуть в експозиції Літературного музею Уласа Самчука м. Рівного.

 

 У «Притчі про блудного сина» Ісус Христос продемонстрував образ люблячого батька, ототожнивши його з Богом-Отцем. Не караючого, суворого чи недосяжного, а доброго і доступного.
«А коли він (тобто блудний син) далеко ще був, його батько вгледів його, і переповнився жалем: і побіг він, і кинувсь на шию йому, і зачав цілувати його. І озвався до нього той син: «Прогрішився я, отче, против неба та супроти тебе, і недостойний вже зватися сином твоїм». А батько рабам своїм каже: «... цей син мій був мертвий — і ожив, був пропав — і знайшовся!»

 

 «Гімн про любов» записаний у Першому посланні св. ап. Павла до коринтян, де утверджується думка, що з-поміж усіх християнських чеснот - любов понад усе!
«Коли я говорю мовами людськими й ангольськими, та любови не маю, — то став я як мідь та дзвінка або бубон гудячий. І коли маю дара пророкувати, і знаю всі таємниці й усе знання, і коли маю всю віру, щоб навіть гори переставляти, та любови не маю, — то я ніщо!..
Любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається, не надимається... Ніколи любов не перестає!», - йдеться у дописі Олени Медведєвої у фейсбуці.

 

 Переклад проф.Івана Огієнка. Палітурні роботи Андрія Медведєва. Ілюстрації до міні-книг підготувала Наталя Серветник.

Вага однієї книжки - 0,90 грамів, кількість сторінок - 18, висота - 9,2 см, ширина - 8,5 см. Усі три мініатюри ручної роботи, виготовлені із лляного полотна. По завершенню карантину книги перебуватимуть в експозиції Літературного музею Уласа Самчука м. Рівного. «Принагідно запрошую на екскурсію! Нехай молитви, Божа милість та щира любов надихають, підтримуть та супроводжують нас щодня», - написала Олена Медведєва.

 

 

Telegram Channel